Blytung premiärförlust mot Uppsala

Djurgården var i ledning 2-1 och såg ut att gå mot en säker trepoängare men i slutskedet av matchen vändes det till ett nederlag efter två snabba mål av hemmalaget.

Laget

Årets första allsvenska startelva innehöll Katherine Larsen mellan stolparna med en backlinje bestående av Julia Walentowicz, Rachel Bloznalis, Camilla Huseby och Fanny Lång. På mittfältet huserade Amanda Kander och Frida Boriero med Malin Diaz som offensiv spets medan Portia Boakye och Olivia Schough tog hand om kanterna. På topp tog Tilde Lindwall plats, ett bra beslut skulle det visa sig.

Första halvlek

Nykomlingarna började friskt hemma på Studenternas men det var Djurgården som skulle ta kommandot i målprotokollet. I sjunde minuten sprang Tilde Lindwall in i boxen efter en smart passning från Olivia Schough och la enkelt in 1-0 bakom Emma Holmgren i hemmakassen.


Men Uppsala skulle replikera. I 24:e minuten nådde Sara Olai högst på en hörna och det var utjämnat. Gradvis tog sedan Djurgården ändå över matchen och skulle också få utdelning framåt. Olivia Schough var återigen arkitekten när hon tog sig fram på kanten och spelade fram Portia Boakye som komfortabelt kunde sätta in 2-1 och ge DIF initiativet tillbaka.

Dessvärre tvingades Fanny Lång till ett byte strax efter målet och in kom Linda Mothlalo medan målskytten Portia klev ner som ytterback. Pigga Olivia Schough hann sedan med ett par avslut till innan halvtidsvisslan gick och med 5-2 i skott på mål och starkt spelövertag kändes det som att Djurgården var i förarsätet.


Andra halvlek

Inga byten i paus och Djurgården tog vid där de slutade när Frida Boriero stack smart i djupled men inte fick till avslutet mot en utrusande Holmgren. Uppsala hade inte gett upp hoppet och stack upp i enstaka attacker men DIF kändes trygga i defensiven och nästa heta läge fick Tilde Lindwall som ryckte loss i djupled och sköt ett vänsterskott som Holmgren tippade till hörna.
Till synes god kontroll på matchen och med dryga timmen spelad fick Simone Edefall göra sin allsvenska debut när hon ersatte Tilde Lindwall. Hon höll sig framme direkt på en retur efter ett tungt skott av Malin Diaz men Simones avslut tog i burgaveln.

Riktigt säkert kändes det dock inte och Uppsala malde på i sin forcering. Samtidigt låg DIF och lurade redo för snabba omställningar men det var hemmalaget som till slut skulle få utdelning och det var än en gång en fast situation som ställde till det. En hörna från vänster skarvades fram till Cassandra Korhonen som nickade in kvitteringen. 

Ytterligare ett bakslag kom sedan när Linda Motlhalo fick rött kort efter en duell där hon först fick gult kort och sedan ännu en varning i en svårtolkad situation. Scenförändringen var total och från att ha haft god kontroll på matchen fick nu ett decimerat DIF fokusera på att försvara sin poäng.
Men det var inte slut på eländet där. I 90:e matchminuten skarvades en inläggsfrispark vidare till Beata Olsson som gick på avslut. Kathrine Östergaard Larsen hade fingrarna på bollen men den seglade in med minsta möjliga marginal.

Kort därefter gick slutsignalen och därmed inkasserar Djurgården en riktigt tung förlust i en match där de ändå hade greppet. Inget mer än att ta nya tag återstår när Umeå väntar på Stadion den 4 juni, då kommer förhoppningsvis också poängen.

 

Senaste nytt
Fler nyheter