Camilla Huseby klar för Vålerengen

Djurgårdens norska ytterback tackar för sig och flyttar hem till Norge.

Efter en stark säsong där Camilla Huseby gjorde högerbackspositionen till sin och var med och bidrog till att DIF hade den fjärde bästa defensiven i serien skils nu vägarna åt.

Nu bär det av tillbaka till Norge och Vålerengen för Camilla, som bidrog med 21 matcher samt ett mål under säsongen i OBOS Damallsvenskan. Många fina minnen från tiden i DIF finns med i bagaget och Camilla tackar för sig på klingande norska.
– I dag går flyet mitt fra Stockholm til Norge og jeg vil gjerne si tusen takk til alle i Djurgården for et fantastisk fotballår. Jeg har lært så utrolig mye dette året, blitt kjent med så mange fine mennesker og har fått mange gode opplevelser og minner herfra. Jeg har vokst både som person og som fotballspiller. Dette året kommer jeg til å ta med meg for resten av livet.
– Nå går veien videre til klubben Vålerenga i Oslo hvor jeg skal jobbe hardt videre.Jeg ønsker Djurgården masse lykke til videre og jeg ønsker alle i Djurgården alt godt. Djurgården vil alltid være i mitt hjerte. Takk for nå.

Ett lite vemodigt avsked även för sportchef Jean Balawo som dock har förståelse för beslutet.
– Camilla väljer att flytta tillbaka till Norge och jag förstår ju henne med tanke på hur livet och världen ser ut just nu. Ett läge där det är viktig att kunna vara nära sin familj och övriga närstående och det ligger lite i grunden för det här bytet. Norge har ju lite strängare regler under pandemin och det är inte helt öppna gränser längre.
– I ett sådant läge måste man försöka tänka humant och vi inom Djurgården är extremt nöjda med Camillas prestationer och insatser under det här året. Hon har varit en riktig stöttepelare för oss under säsongen och förhoppningsvis så ses vi framöver, summerar Jean.

Djurgården Fotboll riktar ett stort tack till Camilla för hennes insatser i föreningen och önskar stort lycka till framöver i fotbollskarriären.

Foto: Johan Sahlén

Senaste nytt
Fler nyheter