Camilla Huseby till DIF Dam

Norsk mittbacksklippa med landslagsmeriter ansluter till Djurgården under 2020.

Det fortsätter att blåsa frisk genom transferfönstret och DIF Dam förstärker truppen med ytterligare ett nyförvärv. Norska mittbacken Camilla Huseby går från Lyn i Toppserien (högsta ligan i Norge) för att ansluta till Djurgården under säsongen 2020.

En intressant värvning med meriter från norska U-landslagen som har samlat på sig mycket rutin trots sin unga ålder.
– Det är härligt att vara här och jag är väldigt taggad som man brukar säga på svenska, haha. Så det här blir bra, säger Camilla efter att ha kört sitt första pass med laget.
– Jag behövde en ny utmaning och fick väldigt bra intryck när jag var här på provspel. Den svenska damfotbollen håller en högre nivå än i Norge och jag hoppas kunna utvecklas både som spelare och människa av att vara här.

Ser man till Camillas egenskaper är det en stabil ”mittstopper”, (som det heter på norska), med kraft och pondus som anslutit.
– Jag skulle säga att jag är duellstark och spelskicklig. Sedan har jag en ganska bra högerfot som jag hoppas att kunna utnyttja. Jag är främst mittback men har spelat på lite andra positioner i försvaret också, förklarar Camilla som samtidigt gnuggar på hårt för att vässa sig ytterligare.
– Jag försöker att bli snabbare, mer fysisk i spelet och även bättra på min vänsterfot. 

Trots att hon endast är 20 år har hon ändå hunnit med tre år av norsk elitfotboll inklusive U-landslagsspel.
– Jag kommer från Lyn i Toppserien, vilket är högsta divisionen i Norge. Jag har spelat med dem sedan 2017 då vi gick upp och sedan har jag fortsatt under två år i Toppserien. I övrigt har jag spelat med norska landslaget från att jag var 15 fram tills nu. Jag tog brons i EM med U17 och U19 så jag har haft många bra erfarenheter med landslaget. Målet är att ta en plats i A-landslaget framöver utöver att vara med och bidra till framgångar för Djurgården, summerar Camilla.

Jean Balawo om Camilla

För sportchef Jean Balawos del får han nu i en viktig defensiv pjäs i lagbygget.
– Camilla var för en tid sen på provspel hos oss ihop med andra spelare och vi tycker att hon gjorde ett gott intryck på oss. Placeringssäker, bra i uppspelsfasen och duellstark. En av Norges absoluta framtidshopp som vi får nöjet att jobba med och ta till nästa steg, konstaterar Jean.
 

Fakta Camilla Huseby

Position: Mittback
Född: 12 april 1999
Tidigare klubbar: Lyn, Kolbotn
Landskamper: U19 (11 st) och U17 (11 st)

Senaste nytt
Fler nyheter