Företag

Damlagets träningsbas har rustats upp

  • Föreningen
  • 22 apr 2020

Nyligen har Kristinebergs IP, damernas träningsbas, rustats upp – både funktionsmässigt och visuellt.

Djurgårdens damlag bedriver sin dagliga träning på Kristinebergs IP:s gräsplan. Det är en anläggning som ska rustas upp, och bli en arena med standard för damallsvenskan. Det politiska beslutet om detta är taget, men av olika anledningar (bl.a. eventuellt bostadsbygge på Stadshagens IP) så har genomförandet skjutits upp.

Det har medfört att nödvändigt underhåll på anläggningen inte skötts, och lokalerna var långt ifrån värdiga ett allsvenskt lag.

Av förståeliga och naturliga skäl vill inte Stockholms Stad lägga några större summor på en tillfällig ombyggnad av något som kan rivas redan i höst inför den stora upprustningen. Så vi i Djurgården tag i det själva. Stockholms Stad har dock hjälpt till genom Idrottsförvaltningen och Fastighetskontoret vilket vi är tacksamma för!

Speakerbåset i förgrunden blir samlingslokal. Lokalen med omklädningsrum och gym med mera i bakgrunden.

I den ombyggnation och renovering som vi nu genomfört har följande gjorts:

  • Nybyggt sjukvårdsrum i omklädningsbyggnaden
  • Uppfräschning av omklädningsrum för F19.
  • Nybyggda omklädningshytter i damlagets omklädningsrum.
  • Målning av kakel, samt nylagt klinkers i duschutrymmen.
  • Iordningställande av styrketräningsrum.
  • Iordningsställande av omklädningsrum för tränarna.
  • Uppfräschning och målning av styrkelokal samt kontorsytor åt lagledningen.

Lagledningen har själva gjort en hel del av jobbet. Bland annat har de målat styrkerum/kontor. Ombyggnationerna har BJ Bygg gjort till ett klart rabatterat pris. Pelle Lindebergs golvfirma har sponsrat duscharbetet och mattan i styrketräningsrummet. Danne Skoogh, glasmästare från Lidingö, har skänkt speglar.

Stort tack till er!

Dessutom har mångårige supportern Isak von Peltzer från dekorerat med DIF-skölden i gymet och omklädningsrummet. Han var tidigare engagerad i Fabriken som gjorde tifon till Djurgårdens matcher, och vi säger stort tack även till Isak!




Allt detta är nu klart och nu håller lagledningen på att ordna ett samlingsrum för damerna i det gamla speakertornet på idrottsplatsen. Detta kommer vara klart inom några veckor.

Vi hoppas att arbetet kommer att göra att laget trivs bättre, och att detta ger förutsättningar för en fin poängskörd i årets allsvenska.

I planerna kring den stora kommande ombyggnationen ingår att man kommer att rusta upp planen och lägga konstgräs. Dessutom kommer övriga utrymmen i den K-märkta omklädningsbyggnaden byggas om invändigt så att det blir fina omklädningsrum, styrke- och rehabrum, matsal och övrigt som behövs på en modern träningsanläggning.

När ombyggnaden är gjord kommer damerna att bedriva sin träning fullt ut på arenan. Vi återkommer när den stora renoveringen sätter igång!

Senaste nyheter

Relaterat