”Det blir speciellt för mig”

Rachel Bloznalis är extra taggad inför att möta sin gamla klubb Umeå i den allsvenska hemmapremiären.

Djurgårdens inledande match mot IK Uppsala såg ut att vara under god kontroll fram till 82:a minuten då två snabba hemmamål vände matchen. På lördag ges dock en chans att studsa tillbaka då Umeå väntar i hemmapremiären på Stadion. 

En match som Djurgårdens amerikanska försvarare Rachel Bloznalis ser fram emot lite extra.
– Det ska bli skönt att få spela match igen nu när vi är igång och det blir speciellt för mig eftersom det är min gamla klubb som vi möter. Jag har hållit kontakten med mina gamla lagkompisar under försäsongen och följt hur det går för dem och nu möts vi på planen, säger Rachel som uppskattar Umeås sätt att spela. 
– De spelar en fin fotboll, tycker jag. Gillar att ha mycket boll och rullar upp från backlinje via mittfältet. De har aggressiva ytterbackar som ofta deltar i anfallen och ett bra presspel. Om det sedan blir hög eller låg press återstår att se men vi ska vara förberedda på båda lägena.

Trots resultatet i premiärförlusten mot Uppsala fanns det ändå mycket positivt att ta med sig från den matchen.
– Det kändes bra att komma igång och jag gillar tempot i Damallsvenskan. Det känns som rätt nivå för mig så det här passar mig bra, förklarar Rachel som bortsett från de fasta situationerna ändå tyckte att laget i övrigt gjorde en bra prestation försvarsmässigt.
– Vi gjorde ett bra jobb och var kompakta under i stort sett hela matchen och de skapade inte mycket framåt. Vi har en snabb backlinje med bra presspel så det ska vi fortsätta med.

Själv är Rachel gärna med och tar kommandot i defensiven.
– Vi har många naturliga ledare i laget och speciellt i backlinjen så vi har ett bra boss-team där bak i försvaret. Det ska vi visa på lördag och jag har hört mycket gott om att få spela hemma på Stadion så det är något som jag verkligen ser fram emot att göra.

Senaste nytt
Fler nyheter