Företag

DIF Dam och Sandvikens IF inleder samarbete

  • Damer
  • A-lag
  • 1 sep 2020

Klara Folkesson, Hanna Stokki och Hanna Ekengren blir tillgängliga för spel i båda föreningarna genom ett nytt samarbetsavtal med fokus på spelarutveckling.

Med en DIF-trupp bestående av många talangfulla spelare men med ett begränsat antal matcher i OBOS Damallsvenskan finns ett behov av ökad speltid i seniormiljö hos många spelare. Med anledning av detta inleder nu Djurgården och Sandviken ett samarbete där A-lagsspelarna Hanna Ekengren, Klara Folkesson och Hanna Stokki får dubbel speltillhörighet. 

Trion kommer att fortsätta träna med Djurgården men finns tillgängliga för spel i Sandviken när behov uppstår från deras håll med tanke på till exempel skador, sjukdomar och avstängningar eller flexibilitet på vissa positioner. En lyckad lösning för alla parter som bidrar till spelarutveckling, enligt sportchef Jean Balawo.
– De tre kommer att tillhöra och träna med Djurgårdens IF FF som vanligt men ges nu möjlighet till seniorspel i Elitettan. Varje vecka sker en dialog mellan respektive lags tränare var de spelar så de kan exempelvis vara med i truppen med DIF i OBOS Damallsvenskan på lördag och sedan starta med Sandviken på söndagen. För vår del ger det här ökade förutsättningar eftersom jag tycker att FA19:s matchmiljö kan vara lite ojämn ibland där vissa matcher inte ger tillräckligt mycket utmaningar. Så med det här avtalet säkerställer vi dessa unga spelares fortsatta utveckling, summerar Jean.

Senaste nyheter

Relaterat