DIF-spelare till Rikslägret på Bosön

Djurgårdens Akademi har två spelare med på sommarens ”Riksläger” för pojkar födda 2005.

Rikslägret, som genomförs 27-31 juli, ersätter det inställda Utvecklingslägret i Halmstad i sommar. Utvecklingslägret brukar samla alla Sveriges fotbollsdistrikt och det är från den samlingen som det första landslaget för 15-åringar formas. 
 
Lucas Zetterberg och Malte Wester är de två Djurgårdsspelare som är kallade till lägret. Till vardags spelar de i 2005-1 och PA16.
 
Lucas Zetterbergs fotbollsegenskaper som sticker ut på planen är snabbheten med och utan boll, tekniken (och förmågan att använda den i hög fart) och arbetsinsatsen. Lucas spelar oftast vänsterytter i DIF Akademins uppställning 4-3-3. 
 
Malte Westers framstående egenskaper är som spelfördelande mittfältare. Han kombinerar ett fint närkampsspel med god speluppfattning offensivt och defensivt och fin teknisk förmåga. 
– Det är såklart ett jätteroligt kvitto på DIF Akademins arbete att utbilda duktiga fotbollsspelare att ha spelare med till Rikslägret. Framför allt är det spelarnas egna inställning och hårda arbete som premieras i en sån här uttagning, men ledarteamen runt spelarna, som arbetar med dem 5-6 dagar i veckan, ska också såklart ha beröm för sitt arbete, berättar pojkakademichef Christian Krigström Gentile som ser uttagningen som ett led i en förhoppningsvis kommande karriär som seniorspelare på elitnivå.
– Det är också viktigt att understryka att arbetet i DIF Akademin handlar om att utbilda elitfotbollsspelare till seniorfotbollen, och än återstår det arbete för Malte och Lucas och DIF Akademin att hjälpa dem dit. Men varje erfarenhet som spelarna kan få på vägen kommer att hjälpa dem vid en eventuell professionell karriär.
 
Vi önskar Lucas och Malte lycka till på lägret!

Senaste nytt
Fler nyheter