Djurgårdens vd om det ekonomiska läget

  • 19 mar 2020

Det är oroväckande tider just nu i fotbollsvärlden där osäkerhet råder kring matcharrangemang och ekonomier. Djurgårdens vd Henrik Berggren ger här sin syn på situationen som vi befinner oss i.

- Vi vet fortfarande inte hur det här kommer att utvecklas. Det kommer att påverka oss självfallet på kort sikt, men även på lång sikt, säger Henrik Berggren.

Den rådande situationen till trots känner Henrik Berggren att det existerar ett väldigt bra samarbete inom svensk fotboll, allt från intresseorganisationerna Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitfotboll Dam (EFD) till klubbar och personal på kanslierna runtom i landet. Han flaggar dock för att det är mycket som vi inte kan påverka – än så länge i alla fall.
- Vi kan inte fatta beslut förrän vi vet förutsättningarna, vad vi har att utgå ifrån. Det kommer nya besked och beslut nästan dagligen som påverkar vår vardag som fotbollsförening.

- Det gäller att vi gör saker i rätt ordning, betonar Henrik som varit vd i Djurgården Fotboll sedan 2013.

Det är en ny verklighet att utgå från och tampas med för svenska idrottsföreningar. Mängder av intäkter går förlorade i form av uteblivna matcher, samtidigt som många kostnader ligger kvar. Frågorna att hantera är således många för Djurgårdens vd, allt från den interna delen med personal till vad som händer inom svensk fotboll.
- Det är viktigt att personalen känner sig uppdaterade, att de vet vilka beslut som tas, att de blir peppade i en ovan och påfrestande situation och att vi håller reda på hur de mår mitt allt detta, säger Henrik Berggren.

- I de delar som vi inte kan arbeta med i dag lägger vi istället tid och kraft på andra områden inom DIF för att stärka organisationen.

Hur kan man stötta Djurgården Fotboll under den här perioden?
- Vi var när vi stängde året 2019 närmare 16 000 medlemmar. Se gärna till att förnya ditt medlemskap eller tipsa andra om att gå med. Ett besök till vår souvenirshop på nätet, DIFshop.se, är verkligen värt ett besök. Jag vet att de har mycket spännande att erbjuda just nu, tipsar Henrik.
 
Närmast på agendan blir att hantera hur det rådande läget påverkar föreningen på kort- och långsiktig basis samt prioritera vad som ska göras. Inget lätt pussel att lägga.
- Vi är ganska uthålliga rent ekonomiskt, men det är en ny verklighet som vi måste anpassa oss till. Vi är i det här tillsammans, idrotten, staden, företagen, skolorna och människorna. Vi måste jobba tillsammans och Djurgården kommer göra sin del, avslutar Henrik Berggren.

Senaste nytt
Fler nyheter