Företag

Dubbla DIF-nomineringar på Fotbollsgalan

  • Övriga lag
  • Futsal
  • Damer
  • 6 nov 2020

Såväl Olivia Schough som Madeleine Stegius i Djurgården är nominerade till ärofyllda priser på Fotbollsgalan i november.

Den 24 november ska Sveriges bästa fotbollspelare prisas på den årliga Fotbollsgalan, i år kallad Fotbollsåret 2020. Svenska Fotbollförbundet släppte under fredagen den 6 november nomineringarna. Två spelare i Djurgården återfinns bland dessa.
 
Olivia Schough, som haft ett starkt år i Blåränderna i OBOS Damallsvenskan och sköt Sverige till EM-slutspelet nyligen, är nominerad till Årets mittfältare tillsammans med Kosovare Asllani (Real Madrid CF) och Caroline Seger (FC Rosengård).

Madeleine Stegius, notorisk målskytt och ledare på plan, är nominerad till Årets futsalspelare i konkurrens med Hilma Lundqvist (Gais) och Susan Kiryo (Järla IF FK). Tidigare under 2020 prisades hon av Futsalmagasinet som Årets spelare.
- Jag blev jätteglad av dagens nyhet. Det är stort att vara en av de tre bästa i Sverige, säger Madeleine Stegius som blott är inne på sin andra säsong som futsalspelare.

Madeleine Stegius. Foto: Nobbes Djurgårdsbilder

Djurgårdens futsaldamer har endast hunnit spela en match i årets serie. Coronapandemin har satt stopp för matcherna fram till åtminstone 19 november. Premiären mot Rågsved slutade med seger, ett vinnande spår som Madeleine hoppas laget fortsätter på. Målet är guld 2020 efter en snöplig förlust i semifinalen i våras mot Gais.
- Vi påbörjar lite där vi avslutar. Känslan är att det kommer gå ännu bättre i år. Vi har en bättre helhet och mer rutin från futsalen i sig. Inget annat än guld gäller i år, säger hon.

David Bergqvist, ansvarig för Djurgården Futsal, hade det på känn.
- Det var mycket väntat. Madde var överlägsen förra säsongen med 46 poäng i seriespelet och 18 poäng i slutspelet. Jag skulle bli mycket förvånad om det inte blir Madde som tar hem priset, säger han.

Galan sänds i TV4 och TV4 Play. För priserna Diamantbollen och Guldbollen sker inga förhandsnomineringar.

Senaste nyheter

Relaterat