Dzenis Kozica lånas ut till Jönköpings Södra

Djurgårdens mittfältare återvänder på lån till sin gamla klubb under 2020.

Det var en tuff konkurrenssituation under fjolåret i Djurgården och så lär det bli även i år med nästan hela truppen intakt inför 2020. För Dzenis Kozicas del spelade han på lån i AFC under hösten och för att få fortsatt mycket speltid går han nu på lån till sin gamla klubb Jönköpings Södra under 2020.
– Jag sökte efter speltid och J Södra visade stort intresse, så efter lite funderande bestämde jag mig. Jag hade en bra tid där innan jag kom till Djurgården, säger Dzenis som känner klubben väl sedan tidigare.
– Det kommer att bli lätt att komma in i allt runtomkring och även i laget där jag känner de flesta sedan innan. Så det här kommer att passa mig bra.

Att det finns en stark potential i årets upplaga av J Södra är också en bidragande orsak till valet av klubb.
– Jag tror att vi kommer att vara ett topplag och dominera de flesta matcherna, så det har påverkat mitt beslut. Jag gillar spelstilen och kommer att få rollen som 10:a. Det är där jag trivs bäst så jag är nöjd, summerar Dzenis.

För sportchef Bosse Anderssons del blir det här en bra lösning för Dzenis med en välbekant miljö i ett starkt Superettan-lag.
– Vi har haft en dialog med Jönköping eftersom Dzenis har haft det tufft förra året. Men han fick spela mycket matcher i AFC dit vi lånade ut honom efter sommaren och för Dzenis blir det här den bästa lösningen. Nu återvänder han till Jönköping igen där han lär få mycket speltid under låneperioden vilket han värderar högt, säger Bosse. 

Senaste nytt
Fler nyheter