Emmanuel Banda provspelar med DIF i Sydafrika

Den zambiske landslagsmittfältaren finns med för att visa upp sig under träningslägret.

Djurgården har fått ett intressant besök på träningslägret i form av zambiske mittfältaren Emmanuel Banda som anslutit för att provspela med laget. Ett spännande namn med 4 A- och 10 U20-landskamper för Zambia på sitt cv som sportchef Bosse Andersson nu får möjlighet att se i aktion.
– Emmanuel är 22 år och kommer från Zambia och spelat de senaste åren i KV Oostende i Belgien. Han var med i den generationen i Zambia som vann Afrikanska U20-mästerskapet på hemmaplan 2017 och har även varit med i andra turneringar och haft stora framgångar. Vi har god kunskap om honom, en spelskicklig vänsterfotad mittfältare. Nu passade det att han kunde komma ner och vara med oss i två veckor så att vi får bilda oss en uppfattning om honom, säger Bosse.

Ett besök som dessutom glädjer Edward Chilufya som är väldigt bra kompis med Emmanuel som å sin sida är glad över att träffa ”Chili” igen.
– Vi lärde känna varandra 2017 och har delat rum under olika mästerskap sedan dess. Så jag har en väldigt bra relation med Edward och vi håller tät kontakt, berättar Emmanuel.

Emmanuel har även en bra relation med Bosse Andersson sedan en lång tid tillbaka.
– Jag har varit i kontakt med Bosse tidigare och har haft känslan att någon gång skulle jag spela med Djurgården och nu får jag chansen att provspela med laget i två veckor. Jag har fått ett fint välkomnande så nu ska jag vara här, spela fotboll och ha en rolig tid med laget. Sedan får vi se vad som händer efter det.

Senaste nytt
Fler nyheter