Företag

Formellt beslut taget på uppskjutet spel

  • Damer
  • A-lag
  • Herrar
  • A-lag
  • 19 mars 2020

Nu är det officiellt spikat att starten av Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan och Svenska Cupen skjuts framåt.

Svenska Fotbollsförbundet levererade idag en konfirmering av de planer på uppskjutet spel i serier och cuper som framförts tidigare med anledning av den rådande coronasituationen. Så här formuleras beslutet på SvFF:s webbplats:

"Det är nu formellt beslutat att starten av Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan och Elitettan är uppskjuten. Beslutet är fattat i enlighet med de målsättningar som Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitfotboll Dam (EFD) på respektive håll enades om under onsdagen, vilket skulle innebära start för de olika serierna i slutet av maj eller i början av juni.

SvFF, SEF och EFD har i samråd också beslutat att kvarvarande matcher i Svenska Cupen damer och herrar skjuts på framtiden med målbilden att återuppta spelet i anslutning till seriestart.

Arbetet med att utarbeta nya årsplaner för respektive serie är redan igång, men innan alla detaljer i spelprogrammen kan fastställas återstår att få klarhet kring bland annat speldatum för de europeiska klubbturneringarna och eventuellt förändrade villkor för nationellt ligaspel i anslutning till dessa datum. Uefa förväntas räta ut dessa frågetecken de närmsta dagarna.

Hur det blir med OS-fotbollen till sommaren är en faktor som starkt påverkar arbetet med nytt spelprogram för OBOS Damallsvenskan. För dagen betyder det att arbetsgruppen arbetar med två scenarion.

Något beslut om uppskjuten start för övriga förbundstävlingar är ännu inte fattat. Där pågår en förankringsprocess som inbegriper inblandade föreningar, rättighetsinnehavare och andra partners samt SvFF:s alla distriktsförbund vars verksamhet påverkas av beslut kring de lägre förbundsserierna.

Alla inblandade parter är införstådda med att de här redovisade besluten kan komma att påverkas av utvecklingen i samhället. Myndigheternas beslut och rekommendationer kommer att vara vägledande. Människors hälsa kommer i första rummet."

Senaste nyheter

Relaterat