Framtida sportslig planering

Det blir träning på egen hand för herr- och damlaget under en period medan ungdomsverksamheten fortgår enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

DIF Fotboll har hållit ett genensamt möte med sportchefer och ledare för att planera verksamheten under de nuvarande omständigheterna med coronavirusets utbredning. Riktlinjer har dragits upp som sedan anpassas till respektive verksamhetsområde och så här ser planen ut för den närmaste tiden:

Herrar A-lag 

Det kommer inte att bedrivas kollektiv träning för herrarnas A-lag under nästkommande vecka. Laget samlas igen måndag den 30 mars på Kaknäs för att återuppta träningen, tills dess tränar spelarna enligt individuella program utformade av fysteamet. Den sportsliga ledningen kommer att planera verksamheten så att det blir ett välanpassat schema fyllt av tränings- och U21-matcher fram tills seriestarten.

Damer A-lag

Damerna tränar också utifrån individuella program fram till och med den 2 april då den kollektiva träningen startar igen. Beträffande matchspel så jobbas det i nuläget på att få ihop en träningsserie med 5-6 lag som möts en gång i veckan fram till den tilltänkta seriestarten. Spelprogrammet anpassas till de eventuella kommande matcher i Svenska Cupen som kan komma att spelas innan seriestarten.

DIF Ungdom

Folkhälsomyndigheten ser i nuläget ingen anledning till att ställa in träning för ungdomar och DIF Fotboll följer därför deras rekommendation. Liksom tidigare gäller att om man känner av något symptom eller är sjuk, så stannar man hemma. Vi rekommenderar inga resor utomlands och råder till att begränsa alla resor inom landet.

Vi följer Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundets rekommendationer. 

Senaste nytt
Fler nyheter