Frida Boriero klar för DIF

Landslagsmeriterad central mittfältare från Växjö DFF ansluter till Djurgården.

Det nya decenniets första nyförvärv för DIF Dam är nu klart när 23-åriga centrala mittfältaren Frida Boriero har kritat på ett kontrakt för säsongen 2020. Ett spännande namn som närmast kommer från Växjö DFF och som ser fram emot en kommande säsong i den blårandiga tröjan.
– Det känns jätteroligt att skriva på och spännande att flytta till ett nytt lag. Djurgården är ju en stor förening i Sverige och har alltid varit elitsatsande så det ska bli väldigt roligt.

Några större betänkligheter kring valet av förening fanns inte för Frida som är positiv till den nya satsning som sportchef Jean Balawo orkestrerar inför det kommande året.
– Det var tydligt från början vad Djurgården ville och jag har inte varit speciellt tveksam heller. Så det har varit en bra dialog och jag har fått en ganska klar bild av hur Djurgården tänker satsa, berättar Frida som känner tränarparet Pierre Fondin och August Fors väl sedan deras tid i Växjö DFF.
– Vi pratade redan i somras och stämnde av och jag har en bra kontakt med Pierre och August sedan tidigare.

Fridas fotbollskarriär startade i Skåne innan det sedan bar vidare norröver på västkusten.
– Eskilsminne är min moderklubb och sedan flyttade jag till Göteborg och blev till slut värvad av Hovås Billdal. Därefter blev det en flytt till Växjö DFF där jag spelat de senaste tre åren men nu är det Djurgården som gäller. 

Ser man till egenskaperna så är det passningsspelet som Frida lyfter fram främst på frågan hur hon skulle beskriva sig själv.
– Jag skulle säga att jag är spelförande och gillar att fördela bollar. Så en typisk passningsspelare kan vara en bra beskrivning, förklarar Frida som hittills spelat åtta U-landskamper för Sverige.
– Jag har hunnit med några stycken och det är alltid en bra erfarenhet att ha i bagaget. 

Erfaranhet som nu ska omsättas på Djurgårdens centrala mittfält. Men Frida är noga med att inte skena iväg när det gäller förväntningar och mål.
– Jag har sällan alltför höga förväntningar för då blir det lätt pannkaka av alltihop. Men det är klart att jag har högre förväntningar nu än vad jag har haft tidigare. Jag hoppas att vi kommer att spela en fin fotboll och att det blir en rolig tid i Djurgården, jag tror att det här kommer att bli väldigt bra.

Ett påstående som Jean Balawo gärna instämmer i efter ett hårt och idogt jobb för att kunna rekrytera Frida till DIF.
– Fantastiskt roligt att äntligen fått med Frida på båten, vi har velat ha henne väldigt länge. Med Frida hos oss så har vi fyllt en lucka som vi behövde komplettera, en hårt arbetande mittfältare som löper oerhört mycket men framför allt sätter laget och gruppen först. Hon passar perfekt in bygget då karaktären även är otrolig. På grund av uppsägningstid på hennes nuvarande jobb så får vi inte loss henne nu i början på året men mot slutet av januari är hon på plats.

Fakta Frida Boriero

Position: Mittfältare
Född: 13 maj 1996
Tidigare klubbar: Växjö DFF, Hovås Billdal IF, Eskilsminne DIF
Landskamper: 2 WU23 och 6 WU17
Kontrakt: Ett år

Senaste nytt
Fler nyheter