Hanna Stokki och Louise Hvarfner tar klivet upp i A-laget

Två unga talanger lyfts från DIF FA19 till DIF Dam.

En allsvensk start står för dörren och DIF förstärker truppen med två mycket intressanta namn från ungdomsleden. Anfallaren Hanna Stokki och mittfältaren Louise Hvarfner kliver upp från FA19 till A-laget och har nu skrivit på varsitt kontrakt fram till november 2021.

Ett efterlängtad steg upp till seniorfotbollen för Louise och Hanna.
– Det här känns jättebra. De är något som jag strävat efter och kämpat för länge, säger Lousie som var med redan på damernas träningsläger på Cypern i februari.
– Det var jättekul och en bra grupp som varit väldigt välkomnande. Det var ett bra sätt att få känna på hur det är att vara en del av laget. Jag har ju dessutom varit med och tränat några gånger i veckan med A-laget och då märker man skillnaden i tempot. Så det ska bli väldigt roligt och jag ser det här som en jättestor chans att utvecklas som spelare.

En fin bekräftelse även för Hanna som jobbat intensivt för att nå hela vägen.
– Det här är något som jag kämpat jättehårt för och drömt om sedan jag var liten så det känns jätteroligt. Jag har ju vetat att det varit på gång så det är skönt att det är klart, berättar Hanna som nu går från junior- till seniorfotboll.
– Jag har ju tränat lite med A-laget men det är ändå ett ganska stort steg jämfört med FA19. Det kommer nog att bli en del förändringar men det är något som jag är redo att ta. Jag har känt att det här är väldigt utvecklande för mig när jag roterat med A-laget så jag ser fram emot det här.

Drömmen om att spela fotboll på elitnivå har funnits hos Hanna sedan barnsben.
– Man har ju kollat på Damallsvenskan sedan man var liten och det har alltid varit något som man drömt om. Så att jag nu ska få vara med och kämpa för en plats i laget känns stort, säger Hanna som har hunnit med en hel del matcher på Stadion vid det här laget.
– Jag har varit där mycket och sett matcher med min morbror, vi är en Djurgårdsfamilj. Det är en väldigt mäktig arena så det ska bli kul att få spela där.

Hanna och Louise i A-lagsdebuten mot Linköping 2018.

 

Sportchef Jean Balawo om Hanna och Louise

#23 Hanna Stokki 
– Ett riktigt spännande namn. Hanna körde över division 2 Dam som 13-14 åring och debuterade i Allsvenskan som 16-åring, men har haft lite otur med skador därefter. Frågan har aldrig varit om Hanna skulle flyttas upp utan snarare när. Sedan ska man vara noga med att poängtera att hon är ung och behöver tid att i lugn och ro få komma in i laget.

#24 Louise Hvarfner
– En duktig hårt arbetande mittfältare, har en fantastisk motor och är en riktig tjurskalle. Lollo började ta mark redan i vintras när hon fick följa med damerna till Cypern och har gått från klarhet till klarhet sedan dess. Ser oerhört mycket fram emot att få se henne på heltid på seniornivå.

Senaste nytt
Fler nyheter