Info från DIF Ungdom angående verksamheten

Följande riktlinjer för ungdomsverksamheten gäller med anledning av nuvarande situation kring coronavirusets utbredning.

Riktlinjer från och med 3 april 2020:

För att minska smittspridningen av det nya coronaviruset, ger vi nu följande riktlinjer, rekommendationer och vädjan till ledare, vårdnadshavare och spelare i DIF Ungdom.
 
Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet säger att:
 
- Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta
- Aktivitet utomhus uppmuntras och innebär betydligt mindre smittspridningsrisk
- Det går att spela träningsmatcher
 
STANNA HEMMA VID SYMPTOM
Om er spelare visar influensasymptom så behöver hen stanna hemma. Inga undantag, inga chansningar. Det gäller även tränare. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt. Spelaren kan återvända till träning 48 timmar efter att hen är symptomfri.
 
INGEN PUBLIK VID TRÄNING ELLER MATCH
Eftersom allmänna samlingar på mer än 50 personer inte är tillåtet, så behöver vi be föräldrar att i så liten utsträckning som möjligt stanna kvar vid träningar och matcher. Lämna av och kom tillbaka vid avslutad träning/match. Lagen kan sända matcher via vår partner Solid Sport eller livefunktioner på Facebook (via en stängd grupp). Även om ni upplever att det är färre än 50 personer på plats, var inte en del av det antalet är ni snälla. 
 
JB HALLEN - INNE ELLER UTE?
Några lag har fortsatt träning i JB Hallen på Hjorthagen. Hallen har så stor rymd och så stor tillströmning och "omsättning" på luft, att den inte räknas som en inomhusarena. 
 
S:T ERIKSCUPEN
Stockholms FF kommer lämna besked måndag 6 april kring tävlingsmatcher i S:t Erikscupen. Vi återkommer med besked.
 
 
LEDARE OCH TRÄNARE TÄNKER PÅ FÖLJANDE:
 
OMKLÄDNINGSRUM
Vi avråder starkt från samlingar och ombyte i omklädningsrum. Spelarna kommer ombytta, går hem utan dusch. Genomgångarna är korta och sker vid planen. 
 
Om omklädningsrum absolut måste användas, så behöver spelarna sitta utspridda och samlingarna vara väldigt korta. Är det ett litet omklädningsrum där spelarna inte kan ha 1-1,5 meter mellan sig så stanna ute.
 
HANDHYGIEN
Uppmana också till god handhygien generellt.
 
VATTENFLASKA
Spelare har med sig egen vattenflaska och dricker endast ur sin egen flaska.
 
HÄLSNINGAR OCH DIF-RING
Vi hälsar på varandra med armbågen. 
Inga ’DIF-ringar’, hälsning innan match eller avtackning efter match. 
 
INNEHÅLL OCH UPPLÄGG TRÄNING
- Att spela 2-mål och spelövningar på träningen går bra, men kör mer teknik-övningar än innan (kör med andra ord inte spelövningar och match hela träningen). 
- Även i vanliga fall vill vi undvika "trams och flams" och skojbråk på träningen där spelare klänger på varandra, nu blir det ännu viktigare att upprätthålla detta som ledare. Undvik övningar med köbildning - främst pga. barn lätt börjar pilla på varandra när de väntar. 
 
MÖTEN OCH RESOR
Träningmatcher inom distriktet går bra. Inga matcher eller resor utomlands eller utanför distriktet (Stockholms FF). Undvik matcher mot lag från andra distrikt. Undvik föräldramöten, håll dessa via video eller telefon.
 
Vi vill för spelarnas skull fortsätta med träningar och matcher, men det innebär att vi kommer behöva sätta spelarna i absolut fokus genom att minimera antalet åskådare och ha strikta rutiner för vår verksamhet. 
 
Följer vi det som är anvisat ovan kan verksamheten fortsätta och vi kan ge spelarna en fortsatt fast punkt i vardagen
 
DJURGÅRDEN FOTBOLL
 

Senaste nytt
Fler nyheter