Inför AIK - Djurgården

Cuppremiär med derby mot AIK på lördag när säsongen rullar igång på allvar för DIF Dam.

AIK - DJURGÅRDEN 
Lördag 22 februari 16.00, Skytteholms IP 

Truppstatus:

– Vi fortfarande inne i en ganska tung träningsperiod och hade match på det i helgen. Så det är lite slitet efter tisdagsträningen. Men nu kommer vi att lätta upp träningen lite så att alla är hela och krya på lördag. Annars är det samma truppstatus som senast mot Linköping med den skillnaden att Linda Motlhalo är närmare spel. Hon landade ju dagen innan LFC-matchen och var inte redo men nu får hon en hel träningsvecka så hon kan eventuellt vara med och bidra på lördag, summerar tränare Pierre Fondin.

Frågetecken:

Simone Edefall - Har lite problem med ett knä, inte aktuell för spel.
Sheila van den Bulk - fortfarande rehab från fjolårets korsbandsskada. 
Kim Sundlöv - fortfarande rehab från fjolårets korsbandsskada. 
Gudbjörg Gunnarsdottir - nybliven mamma.

Spaningar 

  • Cuppremiär och derby direkt. Ingen risk för brist på adrenalin.
  • Endast en träningsmatch för att spela ihop laget inför premiär. Kan det påverka utfallet?
  • Nyförvärvade sydafrikanskan Linda Motlhalo har hunnit med en träningsvecka med laget sedan hon landade. Finns hon med på planen på lördag?

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– För mig personligen är det första gången som jag är med och spelar det här nya cupformatet som damerna har nu. Det ska bli jäkligt kul och det blir andra matchen för tjejerna i år, där vi nu faktiskt spelar om poäng. Det märks att alla är fokuserade och laddade och att det dessutom är ett derby gör ju att den laddningen ökar ännu mer, säger Pierre som inte är orolig för kemin i laget trots att truppen befunnit sig i en uppbyggnadssfas under vintern.
– Vi har fortfarande två träningspass kvar under torsdag och fredag så vi kommer att vara väl förberedda på lördag. 

Om AIK

  • Kom på fjärdeplats i Elitettan förra året.
  • Förlust med 2-3 i senaste träningsmatchen mot finska PK-35
  • Har haft en del problem med skador och sjukdom under försäsongen.

Pierre Fondin om AIK:
 – De förlorade sin träningsmatch mot finska PK-35 och för två helger sedan skulle de ha spelat ytterligare en träningsmatch men fick ställa in för att det var hög frånvaro i truppen. Nu i helgen så mötte de ett pojklag, så de har fått två matcher inför lördagen. De har haft det tufft med lite sjukdomar och skavanker men är ju ett lag som ska vara med och slåss i toppen om de två direktplatserna till Damallsvenskan, det är deras ambition. Så det är helt klart ett bra Elitettan-lag som vi ska möta.

Senaste nytt
Fler nyheter