Inför Djurgården - IK Uppsala

På söndag avgörs streckstriden när Uppsala gästar Stadion.

DJURGÅRDEN - UPPSALA
Söndag 15 november kl.15.00, Stockholms StadionTruppstatus:

– Louise Hvarfner, Tilde Lindwall och Malin Diaz tränade fullt under onsdagen så vi var fulltaliga på träningen igår bortsett från Simone Edefall som ju är fortsatt borta under resten av säsongen. Men alla andra var igång utan några bakslag under torsdagen så det ser ljust ut inför helgen, berättar tränare Pierre Fondin.

Spaningar 

  • Seger säkrar kontraktet men om Umeå - som ligger en poäng bakom - inte vinner mot Eskilstuna kan det gå vägen ändå eftersomt DIF har sju plus tillgodo i målskillnad lagen emellan. 
  • Fint defensivt kvitto senast mot Umeå med nollan intakt bakåt bådar gott. 
  • Lagkapten Olivia Schough går in i matchen med stark formkurva. Nya mål på söndag?
  • Matchen visas på SVT.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Det är klart att det är en speciell situation i och med att risken finns att vi kan åka ur efter den här omgången. Men det är inget vi ska tänka på mer än att vi ska göra vårt jobb på söndag och se till att det inte händer, vi har ju ändå allt i egna händer. Dessutom mot ett motstånd där vi känner att om vi gör vårt så har vi väldigt goda möjligheter att vinna matchen och då är det ju inget snack om saken, säger Pierre som inte vill lägga allt för mycket vikt kring Umeås match mot Eskilstuna som går samtidigt.
– Vi kommer ju att ha koll på den under matchens gång där någon av ledarna på bänken får hålla sig informerad. Men som sagt, om vi vinner så spelar det ingen roll hur den matchen går så spelarnas och mitt fokus kommer att vara helt riktat på vår match där vi är helt koncentrerade på att vinna.

Om IK Uppsala

  • Sist i tabellen och sedan länge avsågade från allsvenskt spel.
  • Beata Olsson är lagets bästa målskytt med fem mål så här långt.
  • Flest insläppta mål i serien, 52 stycken på 21 matcher.
  • Vann premiärmatchen mot DIF med 3-2 efter en vändning i slutminuterna.

Pierre Fondin om Uppsala
– De har ju en tung period där de har haft tretton förluster i rad. Sedan tycker jag att de egentligen är bättre än resultatraden visar, det har ju funnits nykomlingar under de två senaste åren som Kungsbacka och Kalmar som varit överlägset sämst i Damallsvenskan. Uppsala har en hel del bra saker i sitt lag så det är inte bara att hämta hem tre poäng utan det gäller att få alla i laget att förstå att vi måste göra en bra prestation för att vinna matchen. Som sagt en bättre nykomling än många av de andra som har varit uppe de senaste åren så det gäller att vi är fokuserade och gör vårt. 

Tabell - streckstriden


Senaste nytt
Fler nyheter