Inför Djurgården - Kopparbergs/Göteborg

Intressant och tuff utmaning mot serietvåan väntar hemma på Stadion på söndag.

DJURGÅRDEN - KOPPARBERGS/GÖTEBORG FC
Söndag 13 september kl.15.00, Stockholms StadionTruppstatus:

– Om allt går enligt plan ska Olivia Schough träna idag (fredag) och funkar det bra så ska hon vara redo för match på söndag. Så vi håller tummarna för det och i och med att vi inte hade med henne mot Rosengård förvärrades ingenting utan hon har känt sig bättre och bättre och förhoppningsvis går det bra för henne idag. I övrigt har Simone Edefall lite problem med ryggen men annars ser det bra ut i truppen där även Sheila van den Bulk tränar för fullt.

Spaningar 

  • Den förlustfria sviten tog slut borta mot ett starkt Rosengård men hemma på Stadion är DIF svårslagna.
  • Olivia Schough vilade senast men kan vara redo för spel igen på söndag.
  • Sista matchen innan landslagsuppehållet. Nu gäller det att maxa det sista innan serien tar paus.
  • Vill du se machen kan du klicka här.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:

– Vi spelade ju mot Göteborg borta senast vi möttes där jag tycker att vi gjorde en ganska bra match. Vi hamnade i underläge med 0-1 men var verkligen på väg in i matchen då vi tappar in ett andra mål. Men överlag tycker jag att vi gjorde en bra insats mot dem på bortaplan. Nu känns vi stabila och även om vi åkte på en tuff förlust mot Rosengård senast så känns det tryggt i laget och att vi har bra form. Hemma på Stadions gräs är vi starka, om vi bortser från plumpen mot Örebro, så känslan är väldigt positiv inför den här matchen. Vi har mycket att ge och förhoppningsvis poäng att hämta.
 

Om Kopparbergs/Göteborg

  • Jagar serieledande Rosengård och är tre poäng bakom inför kommande omgång.
  • Landslagsanfallaren Stina Blackstenius är ett frågetecken inför matchen.
  • Senast lagen möttes blev det förlust för DIF med 0-2 på Valhalla IP.
  • Pauline Hammarlund är lagets bästa målskytt med åtta mål.

Pierre Fondin om KGFC
– De studsade tillbaka senast och tog en rätt klar seger med 3-0 mot Eskilstuna efter att ha förlorat mot Rosengård och Kristianstad innan dess. Det är ett väldigt bra lag med gott om landslagsspelare i truppen och är ju det lag som främst utmanar Rosengård om guldet. Det kommer så klart att bli en tuff match men det känns som att vi har goda möjligheter att lösa det på ett bra sätt. De kör 3-5-2 och sedan får vi se om Stina Blackstenius är med, hon gick ju av skadad mot Rosengård så det är tveksamt om hon spelar. Annars ser det ut att vara en hel trupp för dem.

Senaste nytt
Fler nyheter