Inför Djurgården - Kristianstad

Skånskt besök på Stockholms Stadion på lördag.

DJURGÅRDEN - KRISTIANSTADS DFF
Lördag 25  juli kl.15.00, Stadion (utan publik)Truppstatus:

– Frida Boriero och Sheila van den Bulk tränade fullt igår så vi räknar med att de ska vara tillgängliga på lördag. I övrigt är hela truppen i full träning förutom Hanna Stokki som börjat träna lite med boll nu och hon är på väg tillbaka. Så det blir en intressant laguttagning inför den här matchen.

Spaningar 

  • En välmående trupp ger fina möjligheter i utagningen inför matchen.
  • Gott om chanser men glest med bollar i nät. Lossnar målskyttet på lördag?
  • Obesegrade hemma på Stadion så här långt i serien. En trend som gärna får fortsätta.
  • Vill du se machen via stream kan du klicka här.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Vi har ju två matcher på hemmaplan sedan tidigare där vi inte förlorat och tagit fyra poäng, så vi hoppas kunna fortsätta att hålla förlustnollan på hemmaplan intakt och plocka tre poäng. Vi har skapat mycket bra målchanser i varje match men nu måste vi börja sätta dit bollen också. Det hoppas vi kunna ändra på ganska snart så jag hoppas att det lossnar och att vi får rätt kvalitet i avsluten  på lördag.
 

Om Kristianstads DFF

  • På sjunde plats i tabellen med sju inspelade poäng.
  • Nio gjorda mål och tolv insläppta så här långt. Kan bli en målrik tillställning på Stadion.
  • Svava Ros Gudmundsdottir är lagets bästa målskytt med tre fullträffar.

Pierre Fondin om Kristianstad:
 – Kristianstad är ett riktigt bra lag som nog har siktet inställt på Champions League men de har inte börjat så som de kanske hade tänkt sig, säger Pierre om motståndarna som de facto släppt in hela tolv mål bakåt så här långt.
– De hade en tuff premiär mot Kopparbergs/Göteborg där de släppte fem mål och börjar man så kan det dra iväg ganska fort. Men normalt sett brukar de vara rätt starka defensivt, samtidigt gör de mycket mål framåt och kommer med mycket folk i anfallen. Det gör att de öppnar upp sig bakåt så det blir ofta målrika matcher mot dem.

Senaste nytt
Fler nyheter