Inför Djurgården - Vittsjö

Mycket viktiga poäng på spel när Vittsjö gästar Stadion på onsdag.

DJURGÅRDEN - VITTSJÖ
Onsdag 15  juli kl.19.00, Stadion (utan publik)Truppstatus:

– Alla är friska och tillgängliga. Det enda som påverkar är att Louise Hvarfner och Hanna Ekengren kommer att vara ute på Bosön med F18-landslaget den här veckan men skulle vi ha behov av att kalla in dem är de så pass nära att det inte är något problem. Så truppläget ser väldigt bra ut där vi dessutom får tillbaka Linda Motlhalo efter avstängningen och det är roligt att kunna ha henne tillgänglig igen. Förhoppningsvis kan hon visa upp sina kvaliteter på ett annat sätt än hon fick göra i premiärmatchen, säger tränare Pierre Fondin som gläds åt att ha en bra bredd i truppen. 
– Det tuffa spelschemat börjar nu så vi har bara två träningar på oss inför den här matchen. Men vår trupp känns bra och det är kul att kunna variera lite mellan spelare beroende på vilka vi möter och hur pigg man är på träningarna. Det gör att vi kan ställa upp med ett fräscht lag även om det är tätt mellan matcherna.

Spaningar 

  • Tuff start poängmässigt trots goda prestationer. Kommer målen och poängen mot Vittsjö?
  • Linda Motlhalo tillgänglig igen efter två matchers avstängning. 
  • Publikfritt på Stadion, vill du se machen via stream kan du klicka här.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Vi kommer från en bra prestation mot Linköping och känslan är att vi håller på att växla upp. Fler saker börjar att sitta och vi skapar otroligt mycket målchanser mot Linköping. Nu hoppas vi att det ska lossna på hemmaplan och att vi sätter dit bollarna. Samtidigt kommer Vittsjö från ett tufft skånederby där de både fick en skada plus en avstängning på Clara Markstedt i en från början ganska tunn trupp. Förhoppningsvis kan vi som har en frisk trupp gå ut och gasa på redan från start.

Om Vittsjö

  • Har precis som DIF startat med ett kryss och två uddamålsförluster.
  • Clara Markstedt är lagets bästa målskytt med två fullträffar men är avstängd på onsdag.
  • Hannah Wilkinson möter sin gamla klubb där hon spelade 2017.

Pierre Fondin om Vittsjö:
 – De kom ju trea förra året så ambitionen fanns nog att de skulle försöka upprepa det. Skador på fel spelare har gjort det tufft för dem och en poäng på de tre inledande matcherna är ju en missräkning för deras del, skulle jag tro. Men Vittsjö är alltid ett tufft lag att möta och de jobbar hårt, är fysiska och håller det enkelt men gör det enkla väldigt bra. Det blir alltid tuffa fighter mot dem och det blir det säkert även på onsdag.

Senaste nytt
Fler nyheter