Inför Eskilstuna - Djurgården

Ruggigt viktig streckmatch på Tunavallen på söndag.

ESKILSTUNA UNITED. - DJURGÅRDEN 
Söndag 1 november kl.13.30, TunvallenTruppstatus:

– Vi har några skavanker i laget även om de flesta går åt rätt håll. Tilde Lindwall är fortfarande inte helt tillbaka men vi hoppas kunna ha henne delaktig i de sista två omgångarna. Samma sak gäller Malin Diaz som har börjat köra lite individuellt nu där vi hoppas få se henne i lagträning under nästa vecka. Simone Edefall är fortfarande borta från spel och Louise Hvarfner fick en smäll över nacken när han var på F18-landslagets läger så vi får utvärdera hur hon mår inför matchen, summerar Pierre Fondin.

Spaningar 

  • Tung dramatik med tre omgångar kvar och tighta marginaler kring strecket.
  • Olivia Schough har visat imponerande form med mål i två landskamper i rad när Sverige blev klart för EM.
  • Kathrine Östergaard Larsen höll nollan för Danmark mot Israel. Bra boost inför söndagen.
  • Klicka här för att se Djurgårdens matcher via abonemang hos Sportbladet Play så gynnar det DIF.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Känslan är ändå god inför matchen och jag tycker att vi gör ganska mycket som är bra i matchen mot Linköping. Speciellt mellan straffområdena men Linköping är betydligt bättre i spelet i straffområdet, både sitt eget och vårt. Men det kändes ändå okej efter matchen och när jag kollar på den igen så är prestationen överlag ganska bra, även om det så klart finns saker att förbättra för att få med oss poäng. Men sett till Örebro-matchen innan dess tog vi ett steg framåt, säger Pierre som dessutom får en extra boost från Djurgårdens landslagsspelare som kommer tillbaka med gott självförtroende.
– Kathrine Larsen höll ju nollan för Danmark och Olivia Schough känns ju onekligen i bra form. Jag hoppas att hon tar med sig den formen och de poängen hon gjorde i svenska landslaget till vår match. Det skulle vara kanon för oss.


Om Eskilstuna United

  • På samma poäng som Djurgården men före i tabellen på bättre målskillnad.
  • Matilda Plan är avstängd.
  • Loreta Kullashi har gjort elva mål i serien så här långt, en spelare att se upp med.
  • Senast lagen möttes vann DIF med 2-1 på Stadion.

Pierre Fondin om Eskilstuna
– Ett lag som ligger på samma poäng som vi men som hade betydligt högre förväntningar på sig i år jämfört med oss. De var tippade i toppen av serien med tanke på deras form i slutet av förra året där de gick väldigt starkt och blev uppskrivna inför 2020. Så sett till det upplever nog Eskilstuna situationen som lite jobbigare än vad vi gör där vi ju var tippade runt den position där vi ligger nu. Så de har kanske mer press på sig i den här matchen än vad vi har där båda lagen är i ett stort behov av poäng, säger Pierre som avgick med seger senast lagen möttes.
– Vi behandlade förra matchen lagen emellan på ett bra sätt och Eskilstuna kommer från en väldigt snöig match i Piteå där det var svårt att spela fotboll. Så vi har goda möjligheter och jag tror inte att vi behöver påverkas lika mycket av tabelläget och allt runtomkring. Vi brukar vara duktiga på att hålla fokus på det vi ska göra.

Senaste nytt
Fler nyheter