Inför IK Uppsala - Djurgården

Äntligen dags för premiär i OBOS Damallsvenskan där DIF beger sig till Studenternas för match mot IK Uppsala.

IK UPPSALA  - DJURGÅRDEN
Lördag 27 juni 15.00, Studenternas IP (utan publik)

Klicka här för att se matchen live på SportbladetTruppstatus:

– Vi har några långtidsskadade i form av Maria Hovmark och Gudbjörg Gunnarsdottir. Kim Sundlöv har börjat köra full träning men precisionsnivån ska upp, så henne räknar vi inte heller med. I övrigt har vi frågetecken för Sheila van den Bulk och Gudrun Arnardottir där vi får utvärdera läget och när det gäller Hannah Wilkinson så anländer hon förhoppningsvis till Sverige inom kort men lär inte vara aktuell för spel på lördag i alla fall. Kanske är hon redo för omgången efter det, konstaterar tränare Pierre Fondin.

Spaningar 

  • Äntligen dags för efterlängtad premiär efter en extremt lång försäsong. Nu börjar det!
  • Intressanta formbesked attt hämta från en trupp som inte kunnat testa spelet i några regelrätta träningsmatcher.
  • Linda Motlhalo har visat fin form under träningarna och gott målsinne i cupmatchen mot AIK. En nyckelspelare inför säsongen?
  • Publikfritt på Studenternas så vill du beställa machen kan du klicka här.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Det känns ju självklart väldigt bra att det börjar. Vi hade nog inte kunnat köra på särskilt mycket längre utan tävlingsfotboll, så det är skönt att få komma igång och jag tror att alla lag känner ungefär likadant. Speciellt nu när man har sett herrarna i Allsvenskan, Elitettan och Superettan som är igång vilket gjort att man blivit ännu mer sugen på att spela, berättar Pierre som tycker att laget är väl förberett inför premiären.
– Känslan är att vi ligger bra till utan att egentligen ha spelat mot något damallsvenskt motstånd. Vi har ju inte fått den sparringen men både på träningar och när vi spelar 11-mot-11 så tycker jag att vi har bra fart i det vi gör. Vi har växlat upp en del i slutet och stämningen i laget är bra. Mycket skratt och glada miner med bra sammanhållning så det är ett kanongäng som vi har.

Målsättningen inför matchen är tydlig där det handlar om att ösa på för vinst direkt.
–  Vi ska försöka återupprepa det herrarna gjorde i sin premiär på Studenternas och åka därifrån med tre poäng. Det primära för oss är att få med oss poäng direkt.

Om IK Uppsala

  • Tog klivet upp från Elitettan förra året och har en ung spännade trupp.
  • Förlust med 1-3 mot Eskilstuna United i genrepet inför premiären.
  • Fd DIF-spelaren Ariam Berhane har problerm med hälsenorna och är ett frågetecken inför matchen.

Pierre Fondin om IK Uppsala:
 – De är nykomlingar i Damallsvenskan och jag tror inte riktigt att de förväntade sig att de skulle gå upp förra året. De har ju byggt en trupp som ska vara bra på sikt med mycket ungt. Självklart så förtjänar de att spela allsvenskt nu när de gått upp men jag tror att de kanske kände att det var lite för tidigt. De behåller i stort sett samma spelare och har spetsat till det med några få men annars ser det ut att vara en liknande struktur i deras spel som det var förra året. Så på så sätt tycker jag att vi har ganska bra koll på dem.

Se intervju med Fanny Lång om den allsvenska premiären:

Senaste nytt
Fler nyheter