Inför KIF Örebro - Djurgården

Formkurvan pekar uppåt för DIF som beger sig till Behrn Arena för match på söndag.

KIF  ÖREBRO - DJURGÅRDEN
Söndag 11 oktober kl.16.00, Behrn ArenaTruppstatus:

– Tilde Lindwall är inte igång med fotbollen än utan tränar vid sidan och Simone Edefall är fortsatt borta  från spel. Men i övrigt har vi samma spelare att tillgå till matchtruppen som senast och det var skönt att vi kunde rotera på det sätt som vi ville mot AIK. Vissa fick spela som inte spelat så mycket tidigare och känslan var att vi fick igång fler samtidigt som andra spelare som behövde vila fick göra det, säger tränare  Pierre Fondin. 

Spaningar 

  • Bra flow just nu med två raka segrar mot Växjö och AIK. Fortsatt poängskörd mot Örebro?
  • Tight matchvecka men ett visst roterande i elvan har spridit ut belastningen. 
  • Revansch att fordra sedan lagen möttes senast och Örebro vann med 1-0.
  • Klicka här för att se Djurgårdens matcher via abonemang så gynnar det DIF.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Vi går in i matchen med en bra känsla. Vi har två vinster efter landslagsuppehållet där vi gick vidare i cupen mot AIK och slog Växjö hemma, vilket var en viktig match för oss. Dessutom tog vi en bra poäng borta mot Vittsjö innan dess, så vi har ett gott självförtroende i laget just nu. Vi har ju förhoppningar om att ta ett gäng poäng till i den här serien och det vore fint om vi kan vi fortsätta med en seger i Örebro.

Om KIF Örebro

  • På åttondeplats i tabellen, en poäng bakom DIF.
  • Näst mest insläppta mål i serien (29 stycken)
  • Sara Lilja Vidlund är avstängd och poängspelaren Heidi Kollanen skadad.
  • Karin Lundin är lagets bästa målskytt med sju mål på 16 matcher.

Pierre Fondin om KIF Örebro
– Det kommer att bli en tuff match. Örebro är stabila, jobbar hårt och har visat att de har möjlighet att rubba de flesta lagen i den här serien. Ibland kanske de saknar kvalitet för att vinna matcher men känslan är att de är svårslagna i alla fall.
– För de mesta spelar de en 3-4-3 och blir de tillbakapressade hamnar de ofta i en fembackslinje. Men de vill gärna komma upp med mycket folk vilket gör att de lämnar trebacken ganska ensam ibland. De har spelat lite annorlunda under de senaste matcherna men jag gissar på en 3-4-3 på söndag. Sedan har de sin poängstarkaste spelare Heidi Kollanen skadad sedan någon vecka. Det underlättar kanske lite för oss men samtidigt tråkigt för henne och Örebro.

Senaste nytt
Fler nyheter