Inför Kopparbergs/Göteborg - Djurgården

Tuff men intressant bortamatch mot serieledarna på Valhalla IP.

KOPPARBERGS/GÖTEBORG - DJURGÅRDEN 
Måndag 20  juli kl.18.00, Valhalla IP (utan publik)Truppstatus:

– Frida Boriero fick en boll i huvudet på uppvärmningen senast så hon kommer inte att vara med. Vi räknar med att ha henne redo till matchen efter mot Kristianstad men den här matchen får hon vila. I övrigt är ju Gudbjörg Gunnarsdottir och Maria Hovmark fortsatt borta medan Hanna Stokki rehab-tränar. Däremot är Hanna Ekengren och Louise Hvarfner tillbaka från landslagslägret och tillgängliga för spel. Så truppstatusen är bra.

Spaningar 

  • Efterlängtad seger mot Vittsjö ger skön boost inför måndagen. 
  • Olivia Schough öppnade målkontot senast. Nu hoppas vi på ett fortsatt flöde av fullträffar.
  • Linda Motlhalo var tillbaka efter avstänging mot Vittsjö och blev en injaktion för laget. Blir det ny målproduktion mot Kopparbergs/Göteborg?
  • Vill du se machen via stream kan du klicka här.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Vi har haft en bra känsla över tid, sedan har vi inte fått med oss de resultat vi har velat ha. Nu gjorde vi en kanske inte lika bra prestation som tidigare mot Vittsjö men lyckas ändå fighta oss till en seger och det känns väldigt bra - att vi inte behöver vara helt på topp för att kunna ta tre poäng i den här serien. Det var en del saker som inte stämde helt hundra senast men vi jobbade hårt, kämpade för varandra och skapade ändå en del chanser. Till slut fick vi in bollen på sluttampen så vi tar med oss en bra känsla inför måndagen.

Om Kopparbergs/Göteborg

  • Serieledare efter fyra omgångar med tre segrar och ett kryss.
  • Flest gjorda mål i serien. så här långt med elva fullträffar.
  • Samtidigt bara två insläppta mål bakåt. Definitivt en offensiv utmaning som väntar för DIF.

Pierre Fondin om Kopparbergs/Göteborg:
 – De känns som att de har satsat för att vinna SM-guld och nu har de haft lite problem med skador. Men det är ju fortfarande väldigt hög klass på de lag som de haft i sina matcher. Det är ju i stort sett landslagsspelare på varenda position så det är ett väldigt skickligt lag som vi möter, säger Pierre som ändå gillar utmaningen.
– Vi har en heldag i Göteborg med bussresa ner och förhoppningsvis kan vi plocka med oss poäng och sedan åka hem direkt. Det är klart att det blir en utmaning för oss men känslan är ändå att vi verkligen har möjlighet att ta poäng mot seriens bästa motstånd just nu. 

Senaste nytt
Fler nyheter