Inför Kristianstads DFF - Djurgården

DIF beger sig till Skåne för tuff match mot tabelltrean Kristianstad.

KRISTIANSTADS DFF – DJURGÅRDEN
Söndag 22 augusti kl.15.00, Kristianstads Fotbollsarena (utan publik)Truppstatus:

– Rachel Bloznalis mår bättre nu. Hon kör forfarande en del rehab men vi hoppas att hon ska vara med i matchtruppen. Även Sheila van den Bulk mår bättre och förhoppningsvis är även hon redo för match. Vi har ett frågetecken för Malin Diaz som är sjuk och där får vi se om det blir aktuellt att åka med till Kristianstad eller inte. När det gäller Klara Folkesson anpassar hon sig till tempot och är inte så van att spela på gräs, så det har slitit en del på henne. Vi får se när hon känner sig fullt matchklar men hon är tillgänglig för att kunna vara med i truppen.

Spaningar 

  • Extra råg i ryggen för laget efter den starka kämpainsatsen som gav en viktig poäng mot Rosengård
  • Rachel Bloznalis gör framsteg och kan eventuellt vara redo för spel igen.
  • Nyförvärvet Klara Folkesson jobbar sig in i laget och finns tillgänglig för uttagning.
  • Vill du se machen via stream kan du klicka här.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:

– Känslan är god efter vår senaste prestation mot Rosengård. Vi sätter det mesta på det sätt vi ville ha det enligt matchplanen. Det är ju mycket försvarsspel i den matchen så vi hoppas på att kunna spela mer anfallsspel mot Kristianstad. Men det är en tuff bortamatch, Kristianstad går bra just nu och är tunga att möta så vi behöver komma upp i den nivån som vi gjorde mot Rosengård för att ta poäng.
 

Om Kristianstads DFF

  • Har gjort en stark första halva av serien och ligger på tredje plats i tabellen.
  • ​Det blev 3-3 när lagen möttes senast på Stadion.
  • Svava Roos Gudmundsdottir är lagets bästa målskytt med fem fullträffar.

Pierre Fondin om Kristianstad:
– Kristianstad är tunga att möta och håller spelet hyfsat enkelt ändå. De är duktiga på fasta situationer och skickliga på att ta vara på sina lägen, då går de hårt för det. När de lyckas gör de ofta mål men när de inte lyckas öppnar de upp ganska mycket hål bakom sig. Så de har gjort mycket mål men också släppt in en hel del bakåt.
– Nu på sistone har de fått lite bättre koll på defensiven men är fortfarande effektiva framåt. När vi mötte dem senast så lyckades de inte alls framåt och vi kunde gå upp till 3-0. Men ju längre matchen gick fick de bra betalt när de gick för det och lyckades gå upp till 3-3. Fast med tanke på vår senaste match kan man hoppas på att vi håller ihop vår defensiv bättre den här gången.

Matchen sänds hos Sportbladet Play.

Senaste nytt
Fler nyheter