Inför Linköping - Djurgården

Tuff och spännande bortamatch mot serieledande LFC väntar på lördag.

LINKÖPINGS FC - DJURGÅRDEN
Lördag 11 juli kl. 15.00, Linköping Arena (utan publik)Truppstatus:

– Det ser fortfarande bra ut även om Amanda Kander har varit sjuk och kan vara tveksam till spel. Sedan är Linda Motlhalo avstängd men annars är alla igång i träning, säger tränare Pierre Fondin som kommer att hålla god koll på belastningen i truppen.
– Nu går vi in i ett lite tuffare spelschema så närmast blir det lördag-onsdag-måndag. Men vi har många i träning så jag ser positivt på den här perioden med mycket matcher. Det är möjligt att man kanske får rotera lite mer för att hålla alla friska hela tiden men det är kul att det är tätt med matcher.

Spaningar 

  • Intressant test mot serieledande Linköping efter en inledning mot de båda allsvenska nykomlingarna Uppsala och Umeå.
  • Bra prestationer av DIF på planen men skral utdelning poängmässigt. Kommer poängen på lördag?
  • Sheila van den Bulk gjorde sin allsvenska comeback mot Umeå. Redo för fler minuter mot LFC?
  • Publikfritt på Linköping Arena, vill du se machen via stream kan du klicka här.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Känslan är ändå bra i laget där det finns saker som lovar mer. Kollar man på spelet i Uppsala så släpper vi knappt till någon målchans i öppet spel, utan där är det de fasta situationerna som spökar lite. Mot Umeå har vi bra kontroll på de fasta situationerna men då släpper vi till två målchanser där de gör mål på en av dem medan Kathrine Larsen gör en riktigt bra räddning på den andra. Men känslan är att vi borde ha stängt både de här matcherna i första halvlek där vi fick ett bra tryck och borde gjort fler mål. Det är något vi kommer att jobba med så att vi blir ännu effektivare i våra anfall.

Om Linköpings FC

  • Två raka segrar mot Växjö och Vittsjö innebär serieledning med sex poäng.
  • Namnkunnig trupp med tunga landslagsnamn som Nilla Fischer och Lina Hurtig i laget.
  • Tre mål på två matcher från anfallaren Orji Ebere, en spelare att se upp med.

Pierre Fondin om Linköping:
 – Linköping har ju börjat bra och vunnit sina två första matcher. Framför allt senaste matchen borta mot Vittsjö var ju riktigt imponerande - att kunna vända ett underläge till vinst. De har fått en bra start och kommer att vara en tuff utmaning för oss. Det var också det enda laget som vi spelade mot på försäsongen, där vi förlorade med 3-1, så vi har koll på dem och det ska bli en rolig match.

Senaste nytt
Fler nyheter