Inför Umeå - Djurgården

Dramatisk streckmatch väntar när DIF beger sig norröver för avgörande möte mot Umeå.

UMEÅ IK - DJURGÅRDEN 
Söndag 8 november kl.15.00, Umeå Energi ArenaTruppstatus:

– Nichole Persson, Malin Diaz och Tilde Lindwall är alla tillbaka i träning, vilket är glädjande. När det gäller Louise Hvarfner får vi avvakta och utvärdera läget medan Simone Edefall är fortsatt borta från spel.

Spaningar 

  • Dramatiken tätnar rejält med två omgångar kvar där Djurgården har en poäng till godo på Umeå nedanför strecket. En riktig nagelbitare som väntar. 
  • Två nya mål från formstarka Olivia Schough senast mot Eskilstuna bådar gott inför matchen.
  • Positiva signaler med Tilde Lindwall, Malin Diaz och Nichole Persson tillbaka i träning.
  • Klicka här för att se Djurgårdens matcher via abonemang hos Sportbladet Play så gynnar det DIF.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Vi får ta en match i taget i vår planering och det känns ändå bra inför Umeå. Det är klart  att matchen betyder jäkligt mycket och skillnaden mellan en vinst och en förlust är väldigt stor. Vinner vi är vi helt klara medan en förlust innebär att vi inte har det i egna händer i sista omgången. Så det skiljer stort var poängen hamnar och man märker ju av att det är en betydelsefull match. Men vi jobbar på som vanligt under träningarna och jag tycker inte att det känns av speciellt mycket i spelartruppen. Vi fokuserar på oss själva och den uppgiften vi ska göra och grundkänslan är bra inför matchen, så det finns ingen anledning att stressa upp sig. Vi ska koncentrera oss på det vi kan påverka och det har vi gjort bra under hela veckan säger Pierre som troligtvis slipper en match med eventuellt snökaos trots de norra breddgraderna.
– När jag kollade senast så var det 5-8 plusgrader och ingen nederbörd på söndag så det lovar ändå gott för att det ska kunna bli en riktig fotbollsmatch. Men vi har självklart med i beräkningar att det kan svänga till snö och kallt och då är vi förberedda på hur det kan påverka vårt spel och matchen i sin helhet. Men det verkar som sagt bli hyfsat väder.

Om Umeå IK

  • Nedanför strecket en poäng bakom Djurgården i tabellen.
  • Näst sämsta defensiven i serien, 40 insläppta mål på 20 matcher.
  • Therese Simonsson är lagets bästa målskytt med åtta gjorda mål så här långt.

Pierre Fondin om Umeå
– De kommer ifrån två förluster och har haft en tyngre period under en ganska lång tid. De senaste matcherna har dessutom varit större förluster med 4-0 och 5-1 så det är svårt att värdera deras form just nu. Precis som man ett tag pratade om Norrköping som klara vinnare på herrsidan har ju Umeå också omnämnts som klara att spela vidare i Damallsvenskan efter de tidiga omgångarna där de plockade 17-18 poäng. Nu har det inte blivit så mycket poäng efter det och de har ju haft en längre period där det har varit tufft. Men bortsett från det känns det som att varje match kommer att leva sitt eget liv nu där det blir svårt att titta på tidigare resultat. Vi får se på det som en finalmatch som kommer att ha sin egna karaktär oavsett hur det sett ut innan.

Senaste nytt
Fler nyheter