Inga poäng med hem från Behrn Arena

• Damer
  • 11 okt 2020

Det såg länge ut att bli en mållös historia mot KIF Örebro men två mål mot slutet av matchen innebar seger för hemmalaget.

Djurgården mönstrade en fyrbackslinje bestående av Camilla Huseby, Gudrun Arnardottir, Portia Boakye och Rachel Bloznalis framför Kathrine Östergaard Larsen.

Trion Malin Diaz, Louise Hvarfner och Sheila van den Bulk huserade på mittfältet medan Linda Motlhalo återfanns på topp med Olivia Schough och Frida Boriero på kanterna.

Det var en höstruggig inramning med ett strilande regn på Behrn Arena där viktiga poäng stod på spel. Efter en lite trevande inledning greppade Djurgården sedan taktpinnen och skapade ett mycket bra läge i sjunde minuten där Linda Motlhalo tyvärr inte fick träff på Olivia Schoughs högerinlägg. DIF fortsatte att ösa på framåt och skeppade in inlägg medan även regnet öste på allt intensivare.

Med kvarten spelad var det dock inga riktiga farligheter åt något håll  även om Malin Diaz nickskarv i 18:e minuten skapade lite oro, men hemmakeepern Mimmi Paulsson-Febo hade god koll på situationen. Men Örebro började växla upp och strax därpå fick Frida Skogman ett kanonläge mitt i boxen men Kathrine Österagaard Larsen räddade skottet skickligt.

Nästa chans tillföll också Örebro efter en djupledslöpning men Rachel Bloznalis stod för ett excellent försvarsarbete och redde upp situationen. Mer oro kom sedan efter att Malin Diaz fick en smäll vid ett motlägg och blev liggande. Diaz kom igång i spel efter ett par minuter men tvingades till slut till ett byte där Amanda Kander kom in.

Örebros inläggsspel ställde till en del bekymmer bakåt och Freja Olofsson var nära att nå först på ett inspel från höger. DIF replikerade å sin sida med lite offensivt tryck och Camilla Huseby hotade med en tung högerkanon som gick strax över. Några bollar i nät blev det dock inte för något av lagen och det var mållöst inför pausvilan.

Inga byten i paus men en förändring i vädret till det bättre där regnet upphörde. Spelmässigt var det fortsatt tillknäppt och fysiskt med mycket tuffa dueller där hemmalaget hade ett visst spelmässigt övertag.

Matchen puttrade vidare och med timmen spelad hade inget lag lyckats bryta dödläget. DIF bjöd dock Örebro på ett gratisläge efter lite försvarsslarv där Frida Skogman fick skottläge men Östergaard Larsen parerade skickligt.

Det var mycket Örebro nu och DIF fick koncentrerera sig på att försvara. Men i 68:e minuten hettade det till för Djurgården där Linda Motlhalo stod för ett fint förarbete och spelade fram Olivia Schough som utmanade sin försvarare och drog iväg ett avslut som smet strax utanför.

En intention som gav energi och DIF följde upp med en ny fin chans där Motlhalo tråcklade sig igenom i boxen och tvingade Mimmi Paulsson-Febo till en vass benparad. Strax efter var det Östergaard Larsens tur att briljera när hon tippade undan ett farligt inlägg från Frida Skogman.

Det var en mer öppen matchbild nu och fler lägen åt båda hållen. Med kvarten kvar kom ett byte där Frida Boriero klev ut och Hannah Wilkinson och känslan att det låg ett mål i luften skulle sedan besannas. Tyvärr i fel bur där Karin Lundin nådde först på ett lågt inspel från höger och styrde bollen i mål.

Ett tungt mål att åka på i slutet av matchen och DIF tvingades börja jaga kvittering. Närmast kom dock Örebro där Frida Skogman nickade precis utanför och minuterna tickade skoningslöst vidare. En viss DIF-forcering blev det men inga superheta chanser även om Olivia Schough hotade med ett hyfsat farligt skott som smet strax över.

Istället skulle Örebro döda matchen genom ett andra mål på övertid när Karin Lundin fick öppen gata mot mål och kunde rulla in 2-0 bakom Östergaard Larsen.

Game over och därmed åkte Djurgården på sin fjärde raka förlust mot KIF Örebro som börjar framstå som någaot av ett bogey team. Nu gäller det att ladda om inför lördagens kommande hemmamatch mot Linköping där nya viktiga poäng står på spel i en tät tabell.

11 oktober, söndag 16:00Behrn Arena