Inga poäng med hem från Linköping Arena 

Djurgården bjöd upp till rejäl kamp mot serieledarna Linköping men trots avslutsstatistiken 12-4 i blårandig favör ville inte bollen i mål och LFC vann med 1-0.

Laget

Kathrine Östergaard Larsen fortsatte mellan stolparna medan backlinjen innehöll några justeringar där Gudrun Arnardottir gick in centralt tillsammans med Rachel Bloznalis medan Camilla Huseby flyttade ut som högerback med Fanny Lång kvar på vänsterkanten.

På mittfältet gjorde Amanda Kanders återbud att Malin Diaz tog hand om platsen bredvid Frida Boriero på det centrala mittfältet medan Tilde Lindwall klev in i den offensiva rollen. I anfallet gjorde Simone Edefall sin första allsvenska start flankerad av Olivia Schough och Portia Boakye.

Första halvlek 

Det var tufft motstånd som väntade på Linköping Arena och dessutom med en historik med 13 år sedan senaste DIF-vinsten på arenan. Efter en lite trevande inledning av matchen kom också Linköping igång i offensiven där Orji Ebere hotade med ett farligt avslut. Sedan följde ett par halvchanser för hemmalaget där det till slut också kom ett ledningsmål med kvarten spelad då Uchenna Kanu kunde stöta in ett högerinlägg i mål.

Men det som såg ut att bli en kärv uppförsbacke verkade endast tagga DIF-spelarna som istället körde full fart framåt efter målet. Simone Edefall hade en farlighet efter ett gratisläge när LFC-keepern Matilda Haglund var långt ute och ställde till det för sig och Olivia Schough hittade stora ytor att operera på ute på sin högerkant där hon matade in farliga inlägg.

Det radades upp hörnor under en period och DIF skapade bra tryck även om Linköping sedan stack emellan med en riktgt farlig omställning, dock kom flaggan för offside upp från assisterande domaren.

Därefter fortsatte DIF att mala på framåt och Boakye hotade med ett tungt vänsterskott. Det bästa läget i halvleken fick sedan Olivia Schough när hon hade fri gata fram mot Haglund som dock räddade avslutet skickligt.

DIF rullade vidare med offensiven och radade upp chanser främst på högerkanten. Ett nytt farligt friläge för Schough kom i 38:e men denna gång gick avslutet utanför målramen. Simone Edefall följde upp med en cutback till Tilde Lindwall som inte fick till skottet trots bra läge och Edefall var sedan själv nära i boxen men fick inte heller något riktigt tryck i avslutet.

Olga Ahtinen stack emellan med ett hyfsat farligt skott för LFC och det kunde ha blivit tredje gången gillt för Schough men hennes skott smet dessvärre strax utanför stolpen innan pipan för första halvleken gick kort därefter.

Andra halvlek 

Det blev två byten inför andra där Sheila van den Bulk och Hannah Wilkinson kom in och den nyzeeländska anfallaren började genast utmana framåt. Djurgården fortsate att trycka på men den eftersökta effektiviteten på den sista tredjedelen saknades fortfarande. 

Boakye dundrade dock på med nya vänsterprojejktiler och DIF kändes heta i sin kvitteringsjakt. Linköping hade så gott som ingenting framåt under första kvarten även om ett skott från Ahtinen höll på att ställa till det för Kathrine Larsen.

Med timmen spelad började LFC lyfta upp spelet igen samtidigt som DIF-offensiven avtog en smula. Schough hotade sedan med ett nytt farligt högerinlägg i 69:e men Haglund kom ut och räddade och strax efter klev unga mittfältstalangen Louise Hvarfner in istället för Frida Boriero. Hvarfner kom rakt in i hetluften och spelade fram Malin Diaz vars skott touchade en LFC-back och gick i stolpen. Den efterföljande hörnan blev också farlig men bollen ville verkligen inte in i mål denna dag.

Forceringen tappade lite fart under en period då LFC bevakade sin ledning och krympte ytorna i offensiven. Men mot slutet började DIF mata in långa bollar där Matilda Haglund fick jobba intensivt i sitt straffområde. Sista heta läget under full tid fick Hannah Wilkinson i 88:e minuten men skottet gick över och på övertid lobbsköt Louise Hvarfner lurigt men Haglund tippade bollen över sin ribba. Mot slutet fick även Sheila van den Bulk en möjlighet på ett inlägg från höger men nicken gick rakt på den hårt arbetande Haglund.

Hedersamma förluster ger tyvärr inga extrapoäng men Djurgården visade tydligt att det här var en match som kunde inneburit både en eller tre poäng mot serieledarna och skottstatistiken 12-4 i blårandig favör säger en del om matchbilden.

En lagprestation som bådar gott inför onsdagens möte mot Vittsjö hemma på Stadion. Då hoppas vi på en ny stark prestation med lite retroaktiv utdelning och förhoppningsvis stolpe-in denna gång. 

Senaste nytt
Fler nyheter