Inga poäng med hem från Valhalla

Djurgården fick det tufft mot Kopparbergs/Göteborg som vann med 2-0.

Laget

Det täta matchandet föranledde en del rotation i startelvan där Kathrine Östergaard Larsen fortsatte att vakta buren framför en backlinje bestående av Fanny Lång, Rachel Bloznalis, Gudrun Arnardottir och Camilla Huseby.

På mittfältet blev det en startplats för nyligen A-lagsuppflyttade Louise Hvarfner som kamperade ihop med Amanda Kander med Linda Motlhalo framför sig. I anfallet tog Portia Boakye och Julia Walentowicz, som vanligtvis spelar ytterback, hand om kanterna med nyzeeländska Hannah Wilkinson som 9:a. 

På bänken återfanns Olivia Schough, Malin Diaz och Tilde Lindwall med flera för att kunna få lite mindre belastning med tanke på det täta matchandet. 

Första halvlek 

Favoritskapet vilade tungt på hemmalaget inför avspark där KGFC inlett serien starkt men Djurgården var inställda på kamp om poängen. Men det blev en chockstart för DIF där Kopparbergs/Göteborg tog ledningen redan i andra minuten när Julia Roddar nickskarvade in ett högerinlägg och det kändes som att det kunde bli en tuff afton på Valhalla IP.

I åttonde minuten osade det katt igen när Julia Zigiotti Olme nickade strax över på ett högerinlägg.  

DIF hade svårt att etablera spel och fick problem med hemmalagets höga press och efter ännu en bollerövring gick Vilde Böe Risa på ett tungt skott som gick strax utanför.

Halvvägs in i matchen kom ett nytt farligt skott från Böe Risa och i nästa anfall var Stina Blackstenius igenom i djupled men avslutet avstyrdes av en utrusande Kathrine Larsen.

DIF stack emellan med ett halvfarliga hörnor innan anstormningen från KGFC fortsatte med en ny farlig nick från Blackstenius som gick precis över ribban. Nästa chans fick Emma Koivisto som rullade bollen strax utanför efter ännu ett oroande inlägg och Djurgården fick kriga på hårt i defensiven för att freda målet.

Mot slutet hade Djurgården ändå några farliga framstötar och skapade några nästan-lägen men avslutsstatistiken var trots allt 14-0 när halvtidssignalen gick. Dock endast ettmålsunderläge och dessutom fanns lite sparkapital på bänken.

Andra halvleken

Inga byten genomfördes dock inför andra halvlek där matchbilden var välbekant med mycket tryck från hemmalaget. Men i 52:a minuten kom Olivia Schough och Malin Diaz in istället för Julia Walentowicz och Louise Hvarfner. De fick börja med att beskåda ett stolpskott från Blackstenius men snart ökade energin framåt i attackerna för DIF.

Ett par riktigt farliga Olivia Schough-inlägg gav en indikation om scenförändringen och med timmen spelad kom ett superläge. Schough rullade fram Hannah Wilkinson som var helt ren med Jennifer Falk i hemmakassen men skottet stoppades av Falk.

Känslan var att DIF var på väg in i matchen då det kom ett lite oväntat bakslag. Ett högerinlägg landade efter en vidareboxning av Larsen hos Julia Roddar som kunde rulla in 2-0. Tungt i ett läge där det kändes som att Djurgården var på gång och Pierre Fondin fyllde på med pigga ben i form av Hanna Ekengren och Tilde Lindwall. 

Julia Roddar var sedan nära ett hattrick men Larsen tippade det tunga skottet över ribban. Men DIF hade inte gett upp och Olivia Schough serverade ett par nya vassa inlägg som Hanna Ekengren och Tilde Lindwall inte lyckades styra i mål.

Mot slutet blev det mestadels offensiv från Kopparbergs/Göteborg och DIF hade svårt att mobilisera en rejäl forcering. Men ett gyllene läge för reducering skulle dock komma i 84:e efter ett nytt fint inspel från Schough på högerkanten där Hanna Ekengren träffade inte bollen ordentligt i boxen.

Mer möjligheter blev det inte för DIF, istället hann Blackstenius bränna ytterligare en het chans och Filippa Angeldahl pricka ribban innan siffrorna stannade vid 2-0 för hemmalaget. En hemmaseger  som inte går att ifrågasätta men Djurgården kan ändå ta med sig en bra andra halvlek där det skapades gott om kvalificerade målchanser som kanske borde omsatts lite bättre. 

Nya tag på lördag då Kristianstad gästar Stadion då vi hoppas på en blårandig trepoängare.

Senaste nytt
Fler nyheter