Inget spel för Irma Helin 2020

Urdjurgårdaren Irma tar en paus från fotbollen. Här berättar hon om beslutet.

Hjärtat må klappa stenhårt för Djurgården men Irma Helin kommer inte att dra på sig den blårandiga matchtröjan under säsongen 2020. Huruvida det blir ett definitivt avsked från fotbollen är för tidigt att sia om men det är ett beslut som har tagit form under vintern.

Vi från Djurgårdens håll vill passa på att tacka Irma för de här åren i föreningen. Det är förstås extra roligt med spelare som Irma som haft ett blårandigt hjärta sedan barnsben. Vi önskar henne lycka till med det hon lägger sin tid och passion på under 2020 och hoppas att vi får se henne på fotbollsplanen igen framöver!

Ett återbud som lämnar en påtaglig lucka i laget för sportchef Jean Balawo.
– För min del är det otroligt tråkigt jag kanske inte hinner jobba tillsammans med henne. Jag tror att alla som följer Djurgården - eller överhuvdtaget följer damfotbollen - vet vilken fantastisk spelare Irma är. Sett till kvalitet så hade vi självklart behövt Irma i en djurgårdströja i minst ett år till men tyvärr så ser omständigheterna ut som de gör och Irma har valt att lägga skorna på hyllan under 2020. Men låt oss hoppas att vi kommer att få se henne på planen igen, summerar Jean.

Här skriver Irma själv hur tankarna har gått i ett personligt brev:

Hej Djurgårdsfamiljen! 

Jag har andats, jag har levt, älskat Djurgården och min fotboll sen så länge jag kan minnas. Redan när jag som liten såg Djurgården på Stadion började jag drömma om att en gång själv få spela här. 

Nu har jag burit Djurgårdströjan fler gånger än jag någonsin kommer bära ett annat plagg, och jag lovar er - varje gång jag har fått bära den har jag gjort det med stolthet. 

Genom förlust och motgång, genom vinster och framgång. 

Jag kan se tillbaka på elva år av seniorfotboll på högsta nivå. När jag som 14 år gammal gjorde debut för Djurgårdens damlag en januarimorgon, på ett kallt Stadshagen. Jag har fortfarande aldrig någonsin i mitt liv upplevt samma pirr i magen. Jag gjorde mitt första mål den där matchen, och vi vann mot Bajen. Och vilken resa därefter! 

Med ungdomslandslag, a-landslag och SM-guld. Men först och främst: äran att få spela så många matcher för klubben i mitt hjärta. 

Jag har tränat hårt för att bli den bästa versionen av mig själv, alltid strävat mot toppen för mig och mitt lag, men det har kostat på. Sen många år spelar jag alltid med en tejpad fot då den saknar ligament, ett knä som smärtat före och åren efter operation, och som vägrar bli bättre- vilket såklart påverkat min motivation.                 

Det i kombination med att jag får en enorm möjlighet i min civila karriär som fotbollsexpert gör att jag nu väljer att inte spela fotboll 2020. Det är ett oerhört tufft beslut att ta, jag saknar redan allt det fina du känner när du tillhör ett lag men jag måste ta chansen. 

Jag vill tacka er för allt. Utan er hade jag aldrig varit där jag är idag. Djurgårdsfamiljen.
Alltid oavsett. 
Vi ses i vår!
Irma Helin

Senaste nytt
Fler nyheter