Jesper Karlström: ”Man måste tänka större i den här typen av situationer”

Kapten "Karlis" är noga med att följa rådande rekommendationer men längtar samtidigt efter fotbollen och ser fram emot att få börja träna med laget igen på måndag.

Det har blivit en försäsong olik allt vi sett förut när coronapandemin sveper fram och vänder upp och ner på tillvaron i landet. Folkhälsan går givetvis först vilket inneburit nya premisser för Djurgården i uppladdningen inför en allsvensk säsong som är planerad att starta i början av juni.

För DIF-kaptenen Jesper Karlströms del poängterar han vikten av att noggrant följa de regler och uppmaningar som gäller i nuläget men han ser samtidigt fram emot en efterlängtad nystart med laget ute på Kaknäs på måndag.
– Det är ju en märklig tid inte bara för oss i laget utan för alla just nu. Man har varit tvungen att anpassa sig och köra på själv för att hålla sig i form. Annars har det handlat om att följa alla rekommendationer som finns så det är bara att gilla läget. Men det ska bli kul att komma igång med träningen med laget om det inte blir några nya bud fram till måndag, säger ”Karlis” som känner sig frisk och kry.
– Jag har känt mig pigg hela tiden så det är skönt. Jag har hållit mig hemma mycket men har kunnat träna på bra ändå.

Träningsstarten på måndag löser upp lite av det vakuum som har uppstått inom A-lagsfotbollen på sistone och innebär kanske en möjlig återgång till lite mer vardagliga omständigheter.
– Det är klart att det blir konstigt men jag tycker ändå att man måste tänka större i den här typen av situationer där det handlar om betydligt mer än fotboll. Man måste acceptera läget och finna sig i att ingen vet hur det kommer att bli. Sedan är det klart att man vill spela matcher och komma igång med säsongen men det får bli som det blir. Jag tycker att det har funkat bra med det upplägg vi har haft så här långt, säger Jesper som ändå tillbringat en del timmar på Kaknäs de senaste veckorna.
– Jag har varit där några gånger och kört lite gym och en del fotboll, både med lagkompisar och själv. Sedan kör vi tillsammans på måndag när hela laget är på plats.

Kanske var det inte helt ofördelaktigt att laget nu fick lite extra tid att trimma spelet efter ett cupspel där flytet i fotbollen från förra året inte ville infinna sig?
– Det får vi se men det är alltid bra att få träna ännu mer och spela fler träningsmatcher. Så att vi kan visa det vi gör på träningarna och slipa på de detaljer som inte funkade så bra i cupen. Det tror jag är bra för oss.

Formbesked kommer att ges under våren där en planerad regional träningsserie ligger i startgroparna mot närliggande allsvenskt motstånd.
– Det blir skitkul, bra motstånd precis som man vill ha. Bättre träning än så får man ju inte för att förbereda sig inför kommande tävlingsmatcher, intygar Jesper apropå det kompakta spelschema som lär följa när serien drar igång.
– Det lär bli tätt med matcher och jag tycker bara att det är kul. Jag hoppas att jag kan vässa formen ordentligt tills dess och sedan får man köra på även om det blir ett tight matchschema. Det är ingen som har varit i den här situationen förut så vi får se hur det blir, det är lika för alla.

Att rollen som lagkapten förstärks ytterligare i tuffa tider märks även om det inte varit någon drastisk skillnad.
– Det har väl blivit några extra samtal med Bosse (Andersson) men det har känts bra. Man får lära sig och växa lite vid sidan av så det har gått fint, avrundar Jesper.

Senaste nytt
Fler nyheter