Klara Folkesson lånas ut till Apollon Ladies FC

Djurgårdens unga anfallare beger sig på lån till Limassol för spel i den cypriotiska ligan.

20-åriga anfallaren Klara Folkesson anlände från Kvarnsveden till DIF under sommaren. Hon kom dock till ett Djurgården med tuff offensiv konkurrens och för att få mer speltid har Klara därför haft ett avtal med dubbel speltillhörighet där hon spelat matcher med Sandviken i Elitettan. 

Nu byter hon dock miljö till betydligt sydligare breddgrader och går på lån till Apollon Ladies FC (Apollon Limassol) på Cypern. Där väntar spel med ett välmeriterat och starkt lag för Klara som ser fram emot utlandsäventyret.
– Det känns på ett sätt jättekul. Jag ser fram emot den här möjligheten men samtidigt har jag inte varit här i Djurgården så länge så det är lite tråkigt att lämna laget redan. Men jag kommer ju tillbaka nästa år så mest känns det roligt, säger Klara som dessutom får möjlighet att spela i Champions League.
– Det är ju något som man har tyckt varit spännande ända sedan man var liten och det ska bli jättekul att testa den möjligheten. Så det är bara att träna hårt innan matcherna kommer. 

Tränare för Apollon är svensken Kim Björkegren, vilket lär göra acklimatiseringen smidigare för Klara.
– Det känns skönt och jag har pratat med honom tidigare. Det underlättar lite att det är en svensk tränare när man kommer till ett nytt land, det ger en stor trygghet, förklarar Klara som även får ett par svenska lagkompisar.
– Det finns en spelare som heter Matilda Abramo, henne har jag inte träffat förut. Sedan finns ju Filippa Wallén som jag känner sedan tidigare, så det är också väldigt skönt att ha någon som man känner när man kommer ner. Sedan är det rätt härligt med värmen och att få slippa den kalla försäsongen i Sverige nästa år med tanke på att jag ska vara tillbaka i DIF på våren 2021.

En lösning som sportchef Jean Balawo är nöjd med att få till för Klaras del där hon kommer till en utvecklande miljö med tuffa matcher som väntar.
– Under dagen har vi gjort klar en utlåning av klara Folkesson till Apollon Limassol i den cypriotiska ligan. Klara lånas ut omedelbart och kommer åter till Djurgården under mars månad 2021. Apollon Ladies är en klubb med historiskt mycket framgångar som ofta deltar i Champions League. Klubben hörde av sig efter att ha identifierat en spelartyp som de saknade och då kan vi inte stå i vägen för denna möjlighet för Klara. Vi önskar henne stort lycka till och så ses vi snart igen, konstaterar Jean. 

Senaste nytt
Fler nyheter