Knatteskolan är igång

Glada DIF-knattar var i farten på Östermalms IP när Djurgårdens Knatteskola drog igång.

Ett av de säkraste vårtecknen är starten av Knatteskolan och det gäller även i år, trots de tuffa coronatiderna som råder just nu. Därför var det lite extra glädjande att se ett gäng DIF-knattar springa ut på Östermalms IP för att kicka boll och ha kul i ett härligt vårväder. 

Givetvis glädjande även för Mattias Larikka, ansvarig för pojkar/flickor 6-9 år, som märkt av ett stort intresse under året.
– Knatteskolan är äntligen igång för våra yngsta deltagare och det har varit många förväntansfulla pojkar och flickor som kört sina första träningar tillsammans på Östermalms IP. Träningarna leds uteslutande av anhöriga från spelarna och föräldraledarna får både utbildning och färdiga träningspass att utgå ifrån när de planerar sina träningar. Det absolut viktigaste vi vill åt i Knatteskolan är att fostra spelarna in i Djurgårdsandan för att hitta och främja fotbollsglädjen så att kärleken till både idrotten och föreningen växer och på så sätt lägger grunden för ett livslångt engagemang och intresse till dels fotbollen och dels till Djurgårdens IF – Stockholms Stolthet, säger Mattias som fått bromsa anmälningarna under året.
 – Intresset att delta i år har varit enormt och vissa av passen blev fullbokade redan i februari. Övriga tider har även de blivit fullbokade och just nu kan vi tyvärr inte välkomna mer familjer till vårens träningstillfällen, dels med tanke på den rådande corona-situation men även på grund av bristande planyta. Det är dock vår förhoppning att vi ska kunna starta fler 6-årsgrupper (2014-födda) och kanske även någon 7-årsgrupp till med start v.35 och höstens träningstillfällen. Så hör av er till mig via mattias.larikka@dif.se om ni är intresserade av plats framöver.

Senaste nytt
Fler nyheter