Kryss mot Sirius på Kaknäs

Ali Khan blev målskytt i onsdagens träningsmatch mot Sirius som slutade 1-1.

Ett DIF med en mix av A- och PA19-spelare tog sig an Sirius i en kvickt uppstyrd träningsmatch under onsdagen med anledning av att den inställda U21-Allsvenskan skapat ett behov av extra speltid för många spelare.

För Sirius fanns samma behov av 90 minuters genomkörare för många spelare och det var DIF som startade bäst och tog ledningen ute på Kaknäs genom Ali Khan i 25:e minuten. Det fanns ett par till vassa DIF-lägen, bland annat för Emmanuel Banda, men det blev inga fler mål i halvleken.

I andra halvleken var det stort blårandigt bollinnehav. Men trots stort spelövertag och gott om chanser framåt skulle det inte räcka till seger när Sirius stack upp i ett bra anfall och kvitterade i 85:e minuten och matchen slutade 1-1.

Ett lite kärvt resultat sett ur DIF-perspektiv för tränare Hugo Berggren som summerade intrycken från matchen på följande sätt:
– I första halvlek blir vi alldeles för låga i spelet och faller ner med yttrarna så långt ner att vi får svårt att få press på Sirius. Vi håller dem fortfarande utanför laget men har svårt att få någon trigger i försvarsspelet, vilket gör att Sirius får ganska stort bollinnehav. Men vi får 1-0 när vi får direktspel in bakom backlinjen där Ali Khan gör mål. Vi har även ett friläge för Emmanuel Banda på liknande sätt så det är väl 3-0 i målchanser till oss i första även om Sirius har mer boll än oss.
– I andra halvlek har vi mycket större bollinnehav och full kontroll på matchen egentligen. Vi kommer i frilägen, har 3-mot-2-lägen och öppna skottlägen men lyckas inte sätta avsluten. Sirius har ett skott på mål och lyckas kvittera på ett snyggt anfall i slutet. Men det viktigaste var att våra spelare fick spela 11 mot 11 och fick 90 minuter i kroppen.