Lägesrapport med Bosse Andersson 

A-lagsverksamheten hålls stängd under veckan, enligt Djurgårdens sportchef som betonar vikten av att tänka klokt och långsiktigt i nuvarande läge.

Coronavirusets påverkan på Sverige och omvärlden är minst sagt massiv. Sett till fotbollen har det inneburit inställda cup- och träningsmatcher, en med stor sannolikhet fördröjd allsvensk start samt en tung inbromsning på transfermarknaden.

Något som i sin tur påverkar Bosse Anderssons arbete som sportchef som därmed genomför nödvändiga förändringar hos A-laget i upplägget för säsongen.
– Vi har stängt ner verksamheten till och med söndag där spelarna har fått egna träningsprogram som de ska genomföra. Därav har vi ställt in träningsmatchen mot Degerfors och även träningsmatchen mot GIF Sundsvall som var planerad att spelas den 27 mars. Vi kommer att få mer svar på en del frågor den här veckan, bland annat vad som händer med EM, och hur det påverkar den allsvenska starten. Sedan får vi utvärdera och återkomma med en planering när vi vet förutsättningarna. Det blir en ny typ av försäsongsträning som måste planeras och där har vi kompetenta ledare som kommer att genomföra den på bästa sätt, berättar Bosse som tillägger att spelare och ledare är friska och krya.
– Vi har inte blivit drabbade på något sätt i truppen än utan alla mår bra.

Att den nuvarande pandemin påverkar transfertänket är ofrånkomligt där det råder köpstopp för DIF just nu med tanke på det instabila läget, enligt Bosse.
– Vi kör en konsekvent linje nu när det gäller nyförvärv, allt annat vore oansvarigt. Just nu går det inte att ta långsiktiga beslut utan nu får man följa händelseutvecklingen som sker med corona-viruset noggrannt. Sedan får man kolla när vi kan spela fotboll igen men det är sekundärt just nu med tanke på läget. 
– Ser man på hur det ser ut i Norge får man inte träna fram till den 31 mars, där man dessutom vill stoppa alla transfers, och i Danmark har man stängt ner helt till den 28 mars. Hela fobollsvärlden är ju påverkad av det här men det vikitgaste är ju ändå att man ser till vad som är bäst för befolkningen. Så det mest troliga är väl att vi spelar fotboll igen någon gång tidigast i juni igen och även om det är svårt att ta långsiktiga beslut just nu ska vi stå väl förberedda då, summerar Bosse.

Senaste nytt
Fler nyheter