Linda Motlhalo klar för Djurgården

Sydafrikansk landslagsmittfältare ansluter till DIF Dam.

Djurgården fortsätter att mobilisera inför den kommande säsongen och nu är en tung förstärkning klar i form av den 21-åriga sydafrikanska landslagsmittfältaren Linda Motlhlalo som har kritat på ett tvåårigt kontrakt med DIF.
– Jag är väldigt glad och förväntansfull över att få komma till Stockholm och spela för Djurgården. Jag ser fram emot nya erfarenheter och att få uppleva en ny atmosfär, säger Linda via en knastrig anslutning från Sydafrika och hon har god koll på nivån i OBOS Damallsvenskan.
– Jag vet att det är en bra liga med skarp konkurrens. Jag vet också att Djurgården historiskt sett är ett bra lag även om det var riktigt kämpigt under förra säsongen.

Linda är även bekant med förra sydafrikanska DIF-spelaren Stephanie Malherbe.
– Jag spelade med henne i OS under 2016 så jag känner henne väl. Jag vet att hon spelat i Djurgården men jag har faktiskt inte pratat med henne än om hur det är att spela i Sverige.

Linda föddes i Brandvlei och inledde karriären i JWW F.C. i sydafrikanska förstaligan. Därefter bar det vidare till spel i USA med Houston Dash under 2018 och hon kommer närmast från spel i Beijing BG Phoenix i kinesiska Super League under fjolåret.

Trots sin unga ålder har Linda hunnit med 44 A-landskamper för Sydafrika med nio gjorda mål. Hon var bland annat med i VM i Frankrike i somras och har även spelat mot Sverige i OS 2016.
– Jag debuterade i Sydafrikas A-lag när jag var 17 år så jag har hunnit med ganska många landskamper vid det här laget. Jag hoppas självklart att det blir fler framöver.

Ser man till egenskaperna så är det en målfarlig, bollskicklig och offensiv spelare som ansluter till laget.
– Jag jobbar hårt på planen, vill vara delaktig i spelet och är mångsidig när det gäller positioner. Sedan är jag ju inte den fysiskt största spelaren på planen men jag satsar alltid 100 procent i närkamperna och är stark mentalt.

Beträffande förväntningarna inför året är de högt ställda både för egen och lagets del.
– Jag hoppas att jag kan vara med och bidra till att vi tar oss högre upp i tabellen i år. Förhoppningsvis kan vi vara med i det övre skiktet, säger Linda som ansluter till laget när alla papper är i ordning.
– Jag behöver få mitt visum klart men så fort det är färdigt så åker jag till Sverige. Det ser jag fram emot.

Jean Balawo om Linda

Därmed har sportchef Jean Balawo landat en riktig prestigevärvning som kommer att bli intressant att följa under året.
– Fantastiskt kul att Linda har anslutit till oss. En spelskicklig innermittfältare som är väldigt svår att komma åt då hennes bolltrygghet är enorm och som även har en förmåga att hitta och sätta sina medspelare i bättre lägen för att få till en slutprodukt. Trots hennes unga ålder så är hon en ledare på planen och Linda har dessutom hunnit med två bra och tuffa utmaningar i USA och Kina samt spelat över 40 landskamper, säger Jean.
 

Fakta Linda Motlhalo

Position: Mittfältare
Född: 1 juli 1998
Längd: 1, 63 
Tidigare klubbar: Houston Dash, Beijing BG Phoenix FC
Landskamper: 44 A-landskamper (9 mål).

Senaste nytt
Fler nyheter