Motståndet klart i damernas träningsserie

Djurgården möter AIK, Hammarby, BP, Eskilstuna United och Uppsala i en regional serie som uppladdning inför den tilltänkta säsongsstarten.

Den ökade utbredningen av coronaviruset har medfört uteblivet spel i Svenska Cupen och en framflyttad start av OBOS Damallsvenskan med sikte på start i slutet av maj eller början av juni.

För DIF Dams del har det inneburit att den kollektiva träningen ställs in fram tills den 2 april där spelarna tränar enligt individuella fysprogram istället. Men med förhoppning om ett framtida förbättrat virusläge som kan innebära seriestart under försommaren behövs det matchning för laget och nu finns konkreta planer för en träningsserie på bordet, enligt sportchef Jean Balawo.
– Förhoppningsvis kommer det svåra läget vårt land befinner oss i nu att ljusna framöver med en tillvaro där Damallsvenskan startar igen till sommaren. Tills dess behöver vi förbereda oss med matcher och därför har vi tillsammans med ett antal klubbar tagit det här initiativet. En serie med bra motstånd som samtidigt är regional vilket gör att vi slipper långa avstånd när det gäller resor. Samtliga matcher i serien spelas givetvis utan publik för att inte ta några onödiga risker Förutom de fem matcherna kan det eventuellt tillkomma en match mot Örebro SK i början av maj och sammantaget ger det här oss en möjlighet att spela ihop oss ordentligt och komma väl förberedda till seriestarten, berättar Jean som tillägger att eventuella tillkommande cupmatcher kommer att kunna lyftas in i programmet.
– Vi har tagit höjd för det i planeringen så om Svenska Cupen ska spelas klart innan seriestarten kommer vi att kunna lösa det.

Preliminärt spelschema, spikade avsparkstider kommer längre fram:

18-19 april Eskilstuna United - Djurgården 
25-26 april Hammarby - Djurgården
2-3 maj Djurgården - AIK
9-10 maj Uppsala - Djurgården
16-17 maj BP - Djurgården

Senaste nytt
Fler nyheter