Olivia Schough tackar för sig

Efter två år i Djurgården väntar en ny klubbadress för Olivia.

Inför säsongen 2019 anlände Olivia Schough till Djurgården. En spektakulär värvning som innebar spel i den blårandiga tröjan under två säsonger för den landslagsmeriterade anfallaren där Olivia ofta har visat vägen genom fina prestationer och ett antal viktiga mål och assister samt representerat föreningen utåt på ett förtjänstfullt sätt.

Nu väljer Olivia dock att fortsätta sin fotbollskarriär på annat håll. Totalt blev det 48 matcher i den blårandiga tröjan, med 13 mål och 11 assist, för Olivia som för närvarande inte är i Stockholm men som tackar för sig med en avskedshälsning till hela Djurgårdsfamiljen:

”Två extremt lärorika år i Blårandigt har nått sitt slut. Jag kommer inte att spela i Djurgården nästa säsong. Det är ett tufft beslut men av olika anledningar rätt beslut. Jag har utvecklats som både människa och spelare och vill från botten av mitt hjärta tacka hela klubben för en helt oförglömlig tid.

Ett speciellt tack till mina fina lagkamrater, tränare och ledare. Jag tror på er och kommer följa alla kommande derbyn med spänning.

Jag har burit kaptensbindeln med en enorm stolthet och känt stödet från alla fantastiska supportrar. Djurgården kommer för evigt finnas i mitt hjärta och det är mycket tack vare er.

Alltid oavsett, kram Olivia”

För sportchef Jean Balawo innebär det att han nu tackar av Olivia för hennes tid i föreningen samtidigt som förberedelserna inför den kommande säsongen är i full gång med nya intressanta namn på ingång förutom de som redan anslutit.
– Vi har haft detta lite på känn och vi förstår givetsvis att det kan bli så med en spelare som varit så het och bärande som Olivia varit under året, inte minst under hösten då hon till och med blev hela ligans MVP. Det är självklart att hon då får andra intressanta utmaningar och förfrågningar. Jag kan tänka mig att i den fasen av karriären som hon befinner sig i så kanske Champions League eller utlandet lockar och det får vi ha full respekt för. Väldigt tråkigt att vi inte kan behålla henne under vår fortsätta satsning och jakten på att etablera oss bland de högre placeringarna.
– Men Djurgården kommer att fortsätta satsa på damerna. Damfotbollen är hetare än någonsin både inom DIF och i Stockholm och det medför konsekvenser: både positivt och i det här fallet med Olivia blev det negativt för oss. Vi har en stark trupp med bra ledare och spelare och jag är övertygad att någon kommer kliva fram för att ta täten och leda precis som Olivia gjorde både på och vid sidan av, sammanfattar Jean.

En längre intervju med Olivia följer när hon är tillbaka i Stockholm igen.Senaste nytt
Fler nyheter