Omgång 2 i Champions League-kvalet lottas i dag

Dags för lottning av den andra omgången i Champions League-kvalet.

Den 18 eller 19 augusti inleder vi kvalspelet i Champions League som i år spelas som enkelmöte med lottning av hemmaplan. Under söndagen lottades motståndet i den första omgången och det är ungerska Ferencvaros som blir vårt första motstånd, på bortaplan. Vi återkommer när speldag är spikad.

I dag, måndag, lottas den andra kvalomgången klockan 12:00. Här är våra möjliga motståndare:

Seedade lag
Celtic (SCO)/KR Reykjavík (ISL)
GNK Dinamo (CRO)
Young Boys (SUI)

Oseedade lag
Floriana (MLT)/CFR Cluj (ROU)
Ferencváros (HUN)/Djurgården (SWE)
KÍ (FRO)/Slovan Bratislava (SVK)

D.v.s. att vinner vi mot Ferencváros möter vi antingen Young Boys, GNK Dinamo, eller vinnarna i matchen Celtic-KR Reykjavik.

Under de omständigheter som råder i och med coronapandemin blir det ett annorlunda upplägg i år med enkelmöten av modell ”vinna eller försvinna”, detta beroende på begränsad tid där kvalmatcherna i normala fall börjar juli.

För Djurgårdens del innebär det att kvalspelet inleds med - förhoppningsvis  - tre omgångar under följande datum:

Omgång 1:  18-19 augusti
Omgång 2:  25-26 augusti
Omgång 3:  15-16 september

Lottningen sker 12:00 och kan ses på Uefa.com.

Lottningen för omgång tre sker den 31 augusti.

Lotten avgör även vilka som får hemmaplan i enkelmötet och för att nå playoff måste Djurgården vinna tre raka enkelmöten. Bortamålsregeln gäller inte utan vid oavgjort väntar förlängning och därefter straffar.

Om Djurgården sedan tar sig till playoff avgörs matcherna som vanligt i dubbelmöten och då är det datumen 22-23 eller 29-30 september som gäller. Vinst i playoff innebär i sin tur CL-slutspel.

Blir DIF utslaget ur CL-kvalomgång 1-3 väntar kvalspel i Europa League och vid förlust i CL-playoff blir det ändå automatiskt gruppspel i Europa League.

Se lottningen här.

Senaste nytt
Fler nyheter