Pierre Fondin om läget i laget

DIF Dams tränare om att vara igång med träningen igen och hur man disponerar en annorlunda försäsong.

Efter ett par veckors uppehåll återupptog DIF Dam träningen den 2 april och kör nu på för fullt i Johan Björkmans Hall. Men det är en minst sagt annorlunda försäsong som väntar där det gäller att försöka förbereda laget på bästa sätt utan att veta säkert när seriestarten sker.

Tränare Pierre Fondin ser dock hellre möjligheter än problem i detta och är glad över att kunna få träna för fullt med laget.
– Kul att vara igång igen. De veckorna som man var borta från fotbollen blev det som ett tomrum i livet där man vankade runt hemma. Så det är roligt att kunna köra på, säger Pierre som ändå till stor del fyllt dagarna med just fotboll.
– Man  tänker ju att man inte ska jobba när det är ledigt men eftersom min hobby är fotboll så blir det att man gör andra saker än om man är inne i en vanlig matchvecka. Nu blir det istället att man läser mycket och försöker hitta annan form av inspiration.

Dessutom med en trupp som nu är på väg att få sin tilltänkta numerär efter en del skador och skavanker.
– Det är så klart jättekul att vi har fler i träning nu och att vi till exempel kunde spela åtta mot åtta i fredags. Så det är väldigt roligt att se att de flesta är på väg tillbaka.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Senaste nytt
Fler nyheter