PK Bråtveit inkallad till norska landslaget

Djurgårdens målvakt Per Kristian Bråtveit anslöt under helgen till norska landslaget inför matcherna i Nations League.

Under lördagen flög Per Kristian Bråtveit till Oslo för landslagssamlingen inför matcherna mot Rumänien och Österrike. Sent under lördagskvällen stoppades matchen mot Rumänien av Helsedirektoratet (Norges motsvarighet) till Folkhälsomyndigeheten som menade att landslaget vid resa till Rumänien skulle bryta mot norsk lag. Norska fotbollsförbundet hoppas fortfarande kunna genomföra matchen i Wien mot Österrike på onsdag. Norsk seger säkrar gruppsegern i Nations League.
 
Per Kristian Bråtveit, 24 år, har representerat sitt hemland från U15 till U21 vid totalt 26 tillfällen, men fortfarande väntar på sin första landskamp med A-landslaget. Direkt efter avslutad samling ansluter han till träningarna på Kaknäs.
- Han är tillbaka på Kaknäs på torsdag, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.
 

Efter att den här artikeln publicerades har även Fredrik Ulvestad kallats in till truppen. Det innebär att hela den norska landslagstruppen som ursprungligen kallades till de två Nations League-matcherna därmed är utbytt till följd av att högerbacken Omar Elabdellaouis testades positivt för corona i helgen. 

Med tre A-landskamper på meritlistan sedan tidigare har ”Ulven” redan landslagsrutin i bagaget och han ser fram emot en viktig match mot starkt motstånd där en vinst skulle kunna säkra en norsk gruppseger.
– Jag kollade matchen vi hade mot dem tidigare i år (4 september, norsk förlust 1-2). Det är ett bra lag som väntar, säger Fredrik som reste till Oslo under måndagsmorgonen. 

Senaste nytt
Fler nyheter