Rosengård starkast på Malmö IP

• 6 sep 2020

Djurgården lyckades inte stänga igen bakåt denna gång mot ett skickligt FC Rosengård som vann med 3-0.

Det var en oförändrad defensiv med Kathrine Östergaard Larsen mellan stolparna och en backlinje bestående av Rachel Bloznalis, Gudrun Arnardottir, Portia Boakye och Fanny Lång. På mittfältet var Malin Diaz tillbaka tillsammans med Sheila van den Bulk och Louise Hvarfner medan anfallet bestod av Tilde Lindwall och Linda Motlhalo på kanterna med Frida Boriero centralt. Beträffande Olivia Schough hade hon problem med en vad och inledde på bänken.

Det blev som väntat en anstormning från hemmalaget från start och Djurgården fick, precis som senast lagen möttes, hålla fortet och stänga igen bakåt. Rosengård radade upp hörnor och Kathrine Östergaard Larsen och den blårandiga backlinjen sattes i hårt arbete.

Några riktiga farligheter blev det inte förrän i 13:e minuten då ett långskott från Sanne Troelsgaard träffade ribbans underkant och bollen studsade rakt ner på mållinjen för att sedan fångas in av Östergaard Larsen. Troelsgaard var ett påtagligt orosmoment och följde upp med en farlig nick och med halvtimmen spelad kom nästa ramträff för hemmalaget när Nathalie Björn sköt och Östergaard Larsen parerade skottet i stolpens insida.

Det var en tung press från Rosengård och Djurgården fick slita hårt i försvaret för att hålla butiken stängd. Men uppdraget utfördes grundligt och trots en stor dominans från Rosengård var det mållöst i halvtid.

Det blev ett byte i halvtid där Camilla Huseby kom in istället för Fanny Lång. Dessvärre blev det även ett hemmamål när Anna Anvegård kunde erövra bollen långt upp på planen och bryta in i straffområdet. Kathrine Larsen parerade första skottet men returen satte Anvegård i nät.

Ett mål som tvingade Djurgården att komma högre upp i banan, vilket gav större ytor för Rosengård. Som en konsekvens av detta kom sedan 2-0 när Anam Imo kunde vända runt i boxen och skotta in 2-0 i 56:e minuten. Matchen rullade vidare med stort bollinnehav för Rosengård och premisserna såg tuffa ut för DIF där Amanda Kander fyllde på med pigga ben i 59:e minuten.

I 68:e minuten kom sedan Djurgårdens första riktiga målchans när Frida Boriero gick på avslut men skottet gick någon meter utanför. Kort därefter fick Boriero lämna plats för Hanna Ekengren och Djurgården hade en del offensiva ambitioner men utan att skapa några vassa målchanser.

Bakåt blev det fortsatt mycket att stå i för Östergaard Larsen som jobbade hårt i kassen vilket även gällde  Lousie Hvarfner som förhindrade ett tredje mål genom en uppoffrande brytning i 83:e minuten. Dessvärre kom 3-0 istället på den efterföljande hörnan när Glodis Perla Viggosdottir nickade in bollen i nät.

Game over med tanke på motståndets kaliber och även om DIF försökte forcera var det aldrig riktigt nära ett reduceringsmål - även om Hanna Ekengren hade ett hyfsat läge på tilläggstid. När sedan Sandra Almqvist blåste av matchen var det bara att konstatera att Rosengård blev för svåra denna gång -  vilket 18-3 i avslut tydligt visar - och bara att ladda om inför nästa utmaning. Då väntar Kopparbergs/Göteborg hemma på Stadion och det lär krävas hårt jobb ånyo i defensiven.

6 september, söndag 16:00Malmö IP