Företag

Sällskapet Gamla Djurgårdare fyller 100 år

  • Föreningen
  • 12 mars 2020

Vi gratulerar det av John G Jansson startade sällskapet på den tresiffriga födelsedagen!

För exakt 100 år sedan bildades Sällskapet Gamla Djurgårdare på restaurang Gillet – 29 år efter att Djurgårdens IF grundades av John G Jansson. Denne blev sedermera även första ordförande i Sällskapet Gamla Djurgårdare. 27 personer närvarade vid första mötet där tanken var att sammanföra äldre medlemmar i DIF. Allt enligt sällskapets stadgar där den första paragrafen lyder:

”Sällskapet Gamla Djurgårdare, som bildades den 12 mars 1920, har till ändamål att ideelt och ekonomiskt stödja DIF och dess medlemmar samt inbördes verka för gott kamratskap”

Tyvärr blir den planerade kamratskapen som skulle ske under kvällens jubileum inställd på grund av den rådande situationen med corona-viruset. Ett trist men nödvändigt beslut, enligt sällskapets nuvarande ordförande Lars Erbom.
– Det är tråkigt att vi inte kan fira hos Berit på Östra Station ikväll på grund av de rådande omständigheterna. Vi blir helt enkelt tvungna att ställa in festen ikväll men vi kommer att hitta ett tillfälle längre fram då vi ska fira 100-årsdagen ordentligt, förklarar Lars.

Tills dess så lyfter vi på hatten för Sällskapet Gamla Djurgårdare och framför ett stort grattis på 100-årsdagen.

Senaste nyheter

Relaterat