Snöpligt kryss mot Österrike för Bråtveit och Ulvestad

• 18 nov 2020

Trots starka insatser från PK Bråtveit och Fredrik Ulvestad fick Norge nöja sig med ett kryss mot Österrike som kvitterade till 1-1 på övertid.

Det var dubbel DIF-representation i form av Fredrik Ulvestad och PK Bråtveit i det norska landslaget som tog sig an Österrike på bortaplan i det viktiga mötet i Nations League. Efter att Rumänien tilldömts seger med 3-0 mot Norge i den tidigare inställda matchen - där hela norska landslaget tvingades avstå match på grund av coronasmitta -  var ett helt nykomponerat Norge nu tvingat att vinna för att bli gruppetta.

Det blev en tät kamp där Norge, med Fredrik Ulvestad från start som central mittfältare, tog ledningen i 61:a minuten samtidigt som storspelande PK Bråtveit spikade igen bakåt och briljerade med en riktigt grym räddning i 71:a minuten på Adrian Grbics närskott från 3-4 meter. Men Grbic skulle få sista ordet då han satte 1-1 i den fjärde av fem övertidsminuter och därmed vann Österrike gruppen och flyttar upp i A-divisionen av Nations League.

Både Fredrik Ulvestad och PK Bråtveit spelade hela matchen och återvänder nu tillbaka till Stockholm.