Stabil seger i U21-premiären

• U21
  • 26 feb 2020

Örebro SK besegrades med 2-0 på Behrn Arena efter mål av Oscar Pettersson och Haris Radetinac.

Fokus var riktat på zambiska nyförvärvet Emmanuel Banda som gjorde sin första match i den blårandiga tröjan på mittfältet tillsammans med Curis Edwards och Melvin Bajrovic . Bakom fanns PK Bråtveit redo mellan stolparna med en ung backlinje bestående av Linus Tagesson, Melker Jonsson, Jonathan Westerberg och Filip Lindbom. På topp återfanns Haris Radetinac, Oscar Pettersson och Mattias Mitku.

Förutom att det var U21-premiär tilldrog sig Emmanuel Bandas blårandiga debutmatch ett stort intresse. Det zambiska nyförvärvet visade prov på fina kvaliteter med kloka beslut, bra energi och ett vårdat passningsspel på mittfältet som bådar gott.

Övriga laget stod också för en solid insats under de första 45 och att DIF, historiskt sett, trivs utmärkt på Behrn Arena skulle understrykas tidigt. I 11:e minuten var det dags för utdelning då Haris Radetinac slog ett fint inspel från sin högerkant och Oscar Pettersson mötte upp mitt i boxen och dunkade in 1-0 bakom Jake McGuire.

ÖSK replikerade dock och stack upp i en farlig kontring med kvarten spelad men en avgörande brytning i sista stund från Jonathan Westerberg räddade upp situationen. En av många fina aktioner från Westerberg som bildade ett stabilt mittlås tillsammans med Melker Jonsson – som dessutom fick äran att bära kaptensbindeln.

Djurgården ångade på med mycket bollinnehav och skapade en del nästan-lägen. En riktigt vass chans kom sedan när Haris Radetinac fick en fin framspelning av Oscar Pettersson i 29:e minuten, tyvärr drog Haris skottet över.

Haris skulle dock få en ny chans även om Örebro först stack emellan med en farlig hörnnick. I 35:e minuten stoppades Linus Tagessons inlägg från höger av en ÖSK-hand och domare Idrizoviz pekade på straffpunkten. Radetinac klev fram som exekutör och visade kyla med en Panenka-inspirerad straff och 2-0 till Djurgården var ett faktum.

Några fler heta chanser blev det inte under halvleken och Djurgården kunde gå till paus med en inte alls oförtjänt tvåmålsledning.

Oscar Pettersson fortsatte att vara pigg i offensiven i andra och stack omgående upp på fin passning av Banda men skottet gick i burgaveln. Tio minuter senare kombinerade sig Oscar fram med Mattias Mitku men avslutet landade rakt i skopan på McGuire.

Annars var det mer fart på Örebro nu och hemmalaget hade ett ökat bollinnehav och skapade stundtals ett visst tryck mot DIF. Dock var den blårandiga defensiven stabil och löste det mesta även om det hettade till runt timmen spelad med ett farlig nickläge där bollen dock till slut hamnade i säkert grepp hos en välplacerad PK Bråtveit.

DIF genomförde fyra byten med timmen spelad och inbytte Ali Khan var nära att bli målskytt direkt när han bröt igenom i djupled, men McGuire parerade skottet.

I 67:e fick sedan Bråtveit komma i arbete på nytt och stod för en fin räddning på Alfred Ajdarevics tunga distansskott.

Det kom en del chanser för hemmalaget nu där Boye Isaac Edegware sköt över i ett riktigt bra läge och han hade dessutom ett par oroande farligheter till, dock utan att överlista Bråtveit.

Även Djurgården hade fina chanser till ett tredje mål i 79:e men ett utsträckt ÖSK-ben hindrade Linus Tagessons skott från att gå in. Både Oscar Petersson och Ali Khan hade sedan varsitt friläge i slutet av matchen där avsluten inte letade sig in i mål.

De två målen från första räckte dock utmärkt till en första trepoängare i U21-allsvenskan när slutsignalen gick efter två tilläggsminuter. En totalt sett stabil insats av ett DIF med många bra individuella prestationer som lovar gott inför framtiden.

25 februari, tisdag 14:30Behrn Arena