Stabil seger mot Degerfors

Tack vare zambisk målproduktion från Emmanuel Banda och Edward Chilufya kunde Djurgården besegra Degerfors med 2-0 i U21-allsvenskan.

Ett Djurgården med åtta A-lagsspelare i startelvan klev ut på Tele2 Arena för årets andra match i U21-allsvenskan där ett Degerfors - som i sin tur hade sju A-lagsrepresentanter - stod för motståndet. 

Upplagt för en välspelad match således och den inleddes i bra tempo där det blev en jämn och tillknäppt första kvart. Men sedan tog Djurgården gradvis över matchen och när Edward Chilufya satte 1-0 på en fin passning från Astrit Ajdarevic lossnade det ordentligt.

Med halvtimmen spelad var det sedan dags för Emmanuel Bandas debutmål i den blårandiga tröjan när han fick bollen i boxen av Chilufya och nöp till med vänstern. Bollen seglade otagbart in bakom Jeffrey Gal i gästernas mål och det stod 2-0 efter utsökt zambiskt samarbete.

Det kunde blivit mer där både Kevin Walker och Curtis Edwards var nära att bli målskyttar men även Degerfors stack upp emellanåt och PK Bråtvetit stod för en fin räddning på Joel Okon Daniels tunga vänsterskott. 
Oscar Pettersson var sedan millimetrar från att nå fram på ett vänsterinlägg men mer än 2-0 blev det inte under första halvlek.

Fler mål blev det inte heller under andra halvlek trots ett rejält blårandigt bombardemang. Oscar Pettersson var mycket nära ett par gånger om, Edward Chilufya plågade de rödkläddas defensiv med sin speed och sina finter och Emmanuel Banda kunde blivit både två- och tremålsskytt.

Även Degerfors hade några farliga lägen som PK Bråtveit dock hade god koll på och matchuret tickade till slut fram till en stabil seger för ett till stora delar rutinerat Djurgården. Extra cred bör dessutom ges till den unga backlinjen med Linus Tagesson, Melker Jonsson, Jonathan Westerberg och Filip Lindbom som stod upp utmärkt i defensiven där även Anthonio Sanjairag kom in och agerade resolut i andra halvlek. 

Därmed har Djurgården inlett U21-allsvenskan med två raka segrar och tränare Hugo Berggren var nöjd med insatsen.
– Jag tycker att vi kontrollerar matchen i princip från start till mål. Så fort vi får bort deras energi under första kvarten har vi full kontroll och borde kanske göra något mål till men sån är fotbollen ibland. Vi gör två snygga mål och skapar en massa målchanser men saknar vissa relationer när spelarna inte är vana att träna tillsammans. Det blir ibland lite enkla missförstånd men det kommer ju fler matcher där de spelar ihop sig, säger Hugo.

  • Målskyttar

  • Gula kort

  • Röda kort

  • Domare

  • Publik

Till matchen
Senaste nytt
Fler nyheter