Företag

Succé för Uppesittarkvällen med DIFpodden

  • 21 dec 2020

Intresset var stort när DIFpodden samlade supportrar från hela riket till en lördagskväll i blårandigt tema.

Kl. 18:00 under lördagskvällen (läs 19 december) gick startskottet för DIFpoddens av många efterlängtade Uppesittarkväll där nuvarande och tidigare Djurgårdsprofiler sedan länge stod i startblocken för att gästa studion, antingen på plats eller via videolänk.
- En väldigt uppskattad kväll. Jag var nästan förvånad över hur mycket sug det finns kring Djurgården trots allt dystert runtomkring i samhället. Väldigt glädjande på samma gång, att folk inte glömt bort, säger Farid Abbaspour, som ledde programmet tillsammans med Joel Lillbroända.

- Ett extra stort tack till Victor Christophe, Lukas Rosman, Järnkaminerna och Sofialäktaren samt inblandad personal från Djurgården för att detta blev möjligt och så lyckat. 

Kvällens första gäst var tidigare DIF-kapten Jesper Karlström, snart på ett plan söderut för proffsäventyr i polska Lech Poznan.
- Det var väldigt kul att se ”Karlis” släppa loss, att han gästade oss och på något sätt slöts därmed cirkeln. Han har alltid ställt upp - även innan han brejkade på plan - och pratat med oss i podden, säger Farid. 

Uppesittarkvällen fick även besök i studion av Djurgårdens vd Henrik Berggren, DIF Dams sportchef Jean Balawo och spelarna Julia Walentowicz och Louise Hvarfner. Dessutom var nyförvärv som Nellie Lilja, Leo Cornic, Elias Andersson, Rasmus Schüller och Isak Hien med på videolänk.

Bosse Andersson, Joel Lillbroända och Farid Abbaspour.
 
Under och även dagarna innan sändningen pågick en insamling till Djurgården Fotboll. Totalt kom 103 000 kronor in, pengar som fördes över till Djurgården under måndagsförmiddagen (läs 21 december).
- Pengarna är inte öronmärkta. De får gå till vilken del av föreningen som helst. Det var inte pengarna i sig som var målet med kvällen, utan mer att väcka liv och förväntan, hålla lågan brinnande. För varje dag som går är vi en dag närmare, berättar Farid som även tävlade ut varor till ett värde av 8 500 kronor från Djurgårdsbutiken. 

Kommer det fler liknande initiativ?
- Det är en balansgång för att inte urvattna det, men absolut. Det är också förenat med en hel del kostnader initialt, intäkter som vi gjorde via 11433.net, berättar Farid som betonar att det bästa sättet att stötta DIFpodden är att bli Patreon på DIFpodden.se.

Bli Patreon du med
 
Här kan du se om Uppesittarkvällen med DIFpodden
 

Senaste nyheter

Relaterat