Träningsmatcher i maj

Djurgården förbereder sig för träningsmatcher mot Brage, Örebro, Sirius, Hammarby och IFK Norrköping under våren men allra först blir det träningsmatch mot Täby FK.

Efter en längre paus är A-laget är igång med träningen på Kaknäs igen och nu väntar också fem träningsmatcher i maj - givetvis förutsatt att de kan genomföras enligt aktuella riktlinjer från Folkhälsomyndigheten.

Djurgården har tillsammans med Sirius, Norrköping, Brage, Örebro och Hammarby diskuterat förutsättningar kring träningsmatcher och landat i ett upplägg där lagen kommer att möta varandra under maj månad, enligt sportchef Bosse Andersson.
– Vi har fört en dialog med en del klubbar och jag ser det som att vi behöver träningsmatcher av den här typen som inte är cupspel med tävlingskaraktär. Nu kan vi spela matcher inom närområdet och sedan får vi följa utvecklingen kring en allsvensk start som kan vara osäker. Men det här ger oss en trygghet i vardagen när vi tränar att vi har matcher mot bra motstånd att se fram emot, säger Bosse.

Spelschemat ser ut enligt följande:

Djurgården - IK Brage 2 maj kl. 14:00 

Örebro SK - Djurgården 9 maj kl. 14:00

IK Sirius-Djurgården 16 maj kl. 14:00

Hammarby-Djurgården 23 maj tid TBD

IFK Norrköping-Djurgården 30 maj kl. 14:00


Matcherna kommer som sagt att genomföras så att de följer de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten förordar och  spelas utan publik. De kommer dock att tv-sändas och vi återkommer med mer information om hur du kan se matcherna inom kort.

Men innan dess väntar en träningsmatch mot Täby FK lördag den 25 april. Ett motstånd hemmahörandes i division 1 som passar bra under de rådande omständigheterna, enligt Bosse Andersson.
– Det är ju viktigt att det är i närområdet och där finns det ett begränsat antal klubbar att välja på. Vi behöver en match och det var länge sedan vi spelade så då är det passande att spela mot nyblivna division 1-laget Täby. Det kan säkert bli andra matcher också där vi fört diskussion med både Vasalund och Akropolis, säger Bosse.

Senaste nytt
Fler nyheter